petqpmg1503151Ели Христова

Преподавателят по история в Природо-математическа гимназия – Ловеч, Петя Първанова участва в международен eTwinning семинар на тема „Модерно преподаване на история”. Семинарът, който се проведе в началото на март в Рига, беше насочен към учители от сферата на средното образование, приоритетно работещи с ученици между 11-16 години. В Латвия се срещнаха 30 учители от 11 европейски държави.

По време на обучението участниците имаха възможност да представят собствените си методи на преподаване и да обменят добри практики. Основна цел беше запознаването със съвременните методи на преподаване чрез използване на нови технологии. Учителите разбраха повече за създаването и работата с инфограми и мястото им в часовете по история. Участниците се научиха и да създават видеофилми с помощта на програмата Moviemaker.

На Петя Първанова й предстои разработване и работа по eTwinning проект през следващата учебна година, съвместно с колегите й от Полша и Германия. Те вече са избрали име на проекта си – iROnMAN, който ще бъде за Римската империя през призмата на ученици от трите държави.

eTwinning е онлайн платформа – общност на училища, където учители от всички европейски училища могат да се срещат виртуално, да обменят идеи и опит, да се събират в групи, да се обучават заедно в и да провеждат общи, онлайн базирани училищни проекти.

2 коментара

  1. Пожелавам успех на харесваната от учениците г-жа Петя Първанова.

Comments are closed.