savetnici311134Павлин Иванов

От всички записали се да участват, с подпис, видяхте идеята каква е, обсъждали сме я неколкократно, се събрахме 18 съветника от общо 33, заяви Председател Тихолов през миналата седмица по повод „неформалната среща“, която той организира за съветниците в луксозният „Дипломат плаза“ Луковит.

Някаква интересна епидемия се разрази преди тръгване, заключва шефа на ловешкият Общински съвет, защото през последните два почивни дни, дори 15-20 минути преди тръгването на автобуса за Луковит са му са се обадили, че го издирвали цял ден за да му съобщят, че няма да отидат, защото имали някакви сериозни пречки.

За мен, тези съветници, които не дойдоха, загубиха, категоричен е Председател Тихолов. От Общински съвет Луковит хората са откликнали много сериозно, както кмета и секретаря на Общината.

Поговорихме си, споделихме опит, също и по проектите за градска среда, социалните проекти, информира Председателя. Обменихме опит и по отношение на връзките между администрация и съветници, как се работи там, допълни Тихолов. При тях (Бел.р. – в Луковит) е малко по-лесен въпроса, тъй като са долу-горе от една партия администрацията и съвета, информира той.

Там няма неразбирателства и нещата вървят, докато при нас, нещата също биха могли да тръгнат, защото „поразчупихме“, според мен, тези нагласи да сме един срещу друг, съобщи Председател Тихолов.

4 коментара

  1. Не само! И стрелбата с лък по “любими образи”! Пък и като целият град им плаща луксозната среща, си е чиста загуба за неприсъствалите. Все пак има някаква надежда. От 33 ма съветника, само 18 са се възползвали от авантата. Останалите 15 все пак са осмислили, че това, което се прави е нередно.

  2. кое са загубили??? Почерпката ли???

  3. debelaka, вчера притеснен пенсионер от клуба във Вароша сподели тревогата си, че единственото място, където пенсионерите от квартала и района могат да водят обществен живот, както е този клуб трябвало да бъде затворено за тях, защото кмета ги ‘гонел’ от клуба и отказвал да им поднови договора и щял да го дава на…
    Разбира се, че кмета няма право да им удължи договора с още до 10 години /както е по закон/, защото това става само след решение на общинските съветници. Проблема, на тези хора от клуба може да бъде решен само от общинските съвветнци и то преди да е изтекъл срока на договора.
    Дали пенсионерите ще останат в клуба си или кмета ще ги ‘изгони’ от там, ако няма решение на общинските съветници за удължаването на договора ще разберем много скоро.

  4. Щом има загубили, значи има е спечелил. Вероятно на данъкоплатеца е спестен някой лев. Засега.
    Но че нелицеприятният председател наглее, е извън всякакво съмнение.

    Сякаш гимнастички малки,
    заиграли се с бухалки,
    аз и няколко момчета
    два дни връткахме … шишета.
    Съчетанията волни
    бяха твърдо алкохолни,
    спиртната “олимпиада”
    изцеди ни без пощада …

    https://www.youtube.com/watch?v=-Kew9mAni3w

Comments are closed.