dokobs1002151Павлин Иванов

(На снимката е “цялата” информация, по всички точки от дневният ред за предстоящото заседание на Общински съвет Ловеч, днес, 10.02.2015 г. в 13.52 часа!)

Ако кажа, че ми дойде до гуша от дребните игрички на Председател Тихолов, няма да ви излъжа! Днес беше пореден ден, в който до болка познатото чувство на безпомощност срещу безобразията в Общински съвет Ловеч ме принудиха да поискам да се изнеса от този град.

На общественото обсъждане на Бюджет 2015 предложих предвидените за „ВиК“ Ловеч 250 000 лв. да отпаднат, защото дружеството е в отлично финансово състояние и няма нужда от подаръци, още повече има несъбрани над 3 милиона лева от свои клиенти.

С тези 250 000 лева, предложих да бъде финансиран ремонта на спирките в град Ловеч, които са в трагично състояние – 40000 лева, а останалите 210 000 лева да бъдат включени в капиталовата програма и да бъдат ремонтирани улиците в ловешките квартали и селата от общината.

Днес исках да проверя дали моето предложение е включено в документите. Бях шокиран, когато служителите в Информационният център на Община Ловеч ми дадоха всички документи за предстоящото заседание, които се изчерпаха с:

  1. Дневният ред на заседанието
  2. Протокол от проведените комисии

Шокиращ е фактът, че вече повече от година под председателството на предложеният от ДПС и избран с гласовете на ловешките социалисти Тихол Тихолов, материали НЕ се качват нито на сайта на Общински съвет, нито явно се свалят в Информационният център!

Самият факт, който днес следобед надлежно отразих в книгата за оплаквания на Информационният център, че липсват всякакви документи за заседанието възпрепятства достъпа до иначе „публичната“, по закон при това, информация!

Защо Председател Тихолов не е предоставил информация за гражданите за предстоящото заседание и защо шефката на Информационният център не си е свършила работата за да набави задължителната по закон информация, остава загадка, водеща единствено до съмнения – има нещо за криене в документите за БЮДЖЕТ 2015!

 

На повечето от съветниците, липсата на информация за граждани и медии, им е през .. шортите. Те не четат своите материали и вземат своите решения на някаква друга база и вероятно смятат, че всеки жител на община Ловеч е като тях – непукист с изискване за заплата.

Много съм писал за попадналите недоразумения в Общински съвет Ловеч, за зависимостите между съветници и кмет, но вероятно общественото не се вълнува от това и му харесват условията за живот и работа в Ловеч. Иначе, отдавна би спряло всичкото това безумие.

 

С две думи, това, което искам да кажа е:

НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО С ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОБСЪЖДАНИЯ НА КМЕТА!

Те са само и единствено проформа!

Доказателство е бруталната подмяна на проектното предложение по проекта за културни иновации, което някой подмени и в Ловеч си имаме прескъпа „Отплаваща“ сцена!

Но тъй като все още вярвам, че има някакви форми на законност в тази странна, ще проследя какво ще се случи на заседанието в точка Бюджет 2015 и ще предприема всички разрешени от закона действия за да защитя позицията си, а именно:

НИКАКВИ пари за „ВиК“ Ловеч!

Ремонти на спирките в Ловеч и улиците в кварталите и селата!

След два дни ще установим поименно и КОЙ ще подкрепи сбърканият като философия и числа кметски бюджет и КОЙ ще носи отговорност за заложените бомби в този бюджет, които ще избухнат още тази календарна година!

4 коментара

  1. Шефката на информационния център има ли си име?
    Иначе Пръдльо си го знаем. Ако не се правят със сина си на кретени по форумите, ще се прави на недосегаем Дон от детинските си фантазии.
    Ще споделя тук онова, което ми се случи тези дни в друга община. Оказа се, че не са ми отписани няколко имота (въпреки, че съм подавал декларации, за един от имотите дори два пъти) и дължа доста голяма сума като данъци и такси БО. След няколко телефонни разговора със служителки в Община N и изпратени два имейла всичките имоти ми бяха изчистени от партидата и сумите заличени. Не познавам тези служителки, може би дори и няма да ги видя никога през живота си, но съм им благодарен за спестените пари, време, нерви и пътувания по страната.

    1. и в Ловеч е така…

    2. Да. В Ловеч като вляза в стаята с номерцата и на втората минута ми идва да им късам главите…. Затова просто вече влизам само в следващата. 🙂

  2. Не е изненада желанието на Тихол Тихолов да се изложи за пореден път, като се има предвид, колко ограничен е административния му капацитет. Той за пореден път не качи в интернет материалите за заседанието на общински съвет, като заложи на интригата, без да си дава сметка, че той самия се излага. Има и още едно обстоятелство, което обрича Тихол Тихолов на провал и то се нарича липса на интелигентност, предвидливост и умение да вижда напред във времето, решаването на проблемите на хората. Но всеки има право да гони тавана на своята некомпетентност! Казано по друг начин – ако си се доказал като пияница, никой няма да ти повери да му държиш виното.

Comments are closed.