Председателят на Народното събрание Димитър Главчев финишира успешно вчера в заключителния етап на клас „Мастерс“ на юбилейното колоездачно състезание за купа “Васил Левски”, което се провежда за първи път.

Двудневният пробег от Карлово през Троян до Ловеч със своите общо 180 км бе посветен на 180-годишнината от рождението на Васил Левски и бе под патронажа на председателя на парламента.

Димитър Главчев се включи в пробега от Къкрина до Ловеч, а след това участва в награждаването заедно с кмета на Ловеч Корнелия  Маринова, областния управител Георги Терзийски и заместник-кметовете на Троян и  Карлово Поля Димова и Стойо Карагенски. Преди връчването на купите официалните лица поднесоха цветя пред паметника на Левски в Ловеч.

„Изключително се радвам да Ви посрещнем тук пред този паметник, след като Вие, състезателите, тръгнахте вчера от мястото, където се е родил Апостола. Нека с това състезание да изразим нашата почит към делото на Левски“, обърна се към състезателите Корнелия Маринова.

„Това е една чудесна инициатива и аз с удоволствие я подкрепих, благодаря на участниците, с които карах последните 20 км.“, сподели Димитър Главчев.

Победител в  категория „Мъже” стана Станимир Чобаков от  КК „Хемус – 1896“ – Троян, в категория „Юноши старша възраст“  победител е  Мартин Папанов от КК „Лястовица Казанлък“ . При  „Юноши младша възраст“ победител е Преслав Балабанов  от КК „Несебър“.

Победител  в групата  до 39 г. стана  Галин Славев  от Казанлък, до 49 г. –  Калоян Колев  от Ловеч,  до 59 г. Ивелин Милчев от Ловеч  и до 60 г. – Георги Димитров. При дамите  победител е Веска Иванова.

Колоездачното състезание  бе организирано от областния управител на Ловеч в партньорство с Колоездачен клуб „Хемус 1896″ – Троян, Български колоездачен съюз, Общините Карлово, Троян и Ловеч.

 

 

1 коментар

  1. Голям! Главчев веднага да бъде обявен за Спортист на годината 2017 на България, Спортист на десетилетието на Ловеч и Футболист на годината!

Comments are closed.