krepost707121Любомир Христов

Уважаеми съграждани ! Мислейки за бъдещето на този град, неминуемо си мислим за развитието му като туристическа дестинация. Какво обаче предлагаме на туристите? Ловеч – столица на ВРО избрана от Левски. Добре! Но погледнато от историческа гледна точка, тези няколко години от ХІХ в. представляват един миг от многовековната история на нашия град.

Къде по дяволите е археологическият ни музей?

Къде можем да видим многобройните артефакти открити по нашите земи?

Стоят ли още във фондохранилища, или са безвъзвратно загубени и можем да ги гледаме само върху мъртви фотоси? Сградата, която бе предназначена да поеме тези безценни парчета от културната история така и не бе завършена през годините, останките и бяха разрушени …

Аз виждам едно временно решение в сградата на бившия Младежки дом (или) “Халите”. А вие ?

1 коментар

  1. Питам се, директорката на музея г-жа Капка Кузманова какво ли си мисли И СМЯТА ДА НАПРАВИ за тази така необходима и дългогодишна идея, нереализирана до сега от Община Ловеч?! Дали, когато е кандидатствала тя за този пост на “Конкурса” е изказала изобщо мнение и идея, и дали е имала представа за развитието на това археологическо наследство, което тя ще управлява и има РИМ Ловеч. Наследство, което трябва да издирва, опазва и съхранява всяка такава институция.
    Защо Община Ловеч, така и не разбра, че в Ловеч без подходящи експозиционна площ, зали, постоянни и сменящи се периодично сбирки и изложби , представителността на истинския музей просто и винаги ще липсва, освен на хартия, на някое бюро и в нечии болни мисли, че такова “чудо” имаме и ние тук в града ни.
    А какво ли наистина става и с фондовете за съхраняване на материалите?!

    Иначе, заставам зад идеята на г-н Л. Христов!!! ДА БЪДЕ!!!

Comments are closed.