zablqto1307315Албена Йончева

Поредният четвъртък от „Забавно лято – 5,, донесе свежест в сивото и забързано ежедневие на живущите в кв. „Младост”. Малки и големи със своя смях и настроение огласиха двора на ОУ „Проф. Димитър Димов”-Ловеч.   Водещите Емо и Цвети не оставиха никой да скучае. Всяко малко човече имаше възможност да прави това, в което е най-добро – да пее и танцува, да рисува и оцветява. А в рисуването се включиха и родителите . По традиция проявата не мина без най-популярният спорт – футболът.В оспорваната  надпревара  момчетата показаха своите спортни умения по умело водене на топката, като истински професионалисти. На първо място се класира отборът на „Малките тупалки”. Инициативата продължи с народна топка, федербал и други любими детски игри с топка.

            Завидни танцувални умения показаха  три годишните. В надиграването мъничетата показаха на каките и батковците, че въпреки крехката си възраст притежават завидни танцувални умения и музикален ритъм.

Въпреки предварително приготвеното солено тесто – то се оказа крайно недостатъчно за всички желаещи да изработят и оцветят интересна фигурка за спомен. Най-нетърпеливите бързо изтичаха да споделят своето цвете, сърчице или животинче със своите родители и баби. А активността на родителите беше голяма, те споделиха празника със своите деца и бяха съпричастни към емоциите и настроението им. Накрая най-усърдните участници получиха награди за спортсменската игра и приятелското настроение, което сътвориха.

Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” благодари за подкрепата и съдействието на Любомир Христов, директор на ОУ”Проф. Димитър Димов”.

На 18 юли „Забавно лято” продължава в село Славяни.

 На 25 юли за първи път кампанията ще напусне територията на общината. По покана на читалище „Вълчо Русковски” доброволците на библиотеката ще гостуват на малки и големи от град Угърчин.