На 12 юли в РУ Троян е постъпил сигнал от 43 годишна жена от гр.София, че около 09.00ч. същия ден неизвестен извършител е отнел сумата от 640 лева от дамската й чанта, оставена в коридор в незаключен апартамент на ул. «Ген.Карцов» в града. След подадения сигнал са последвали незабавни издирвателни мероприятия, в резултат на които за кражбата е заподозряно  11-годишно момиченце от града.  Част от отнетата сума-340 лева са намерени в детето. Работата по случая продължава.

На 12 юли служители на РУ Тетевен съвместно с представители на РДГ-Ловеч са извършили проверка на цех за преработка на дървесина в с.Кирчево. В хода на проверката са установени  общо 13м3  дърва за огрев от видовете цер, габър и благун, за които няма издаден по надлежния ред превозен билет. Представителите на РДГ са съставили на собствениците акт за административно нарушение на ЗГ.

Полицаи от РУ Луковит са извършили проверка на хранителен магазин в града. Открити и иззети от търговския обект са 728 къса цигари без български акцизен бандерол, а от лек автомобил «Пежо» управляван от управителят на магазина са иззети още 1300 къса цигари от различни марки. По случая е образувано бързо производство.

В РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан А.А.-44 годишен от гр.София, който е установен да управлява лек автомобил в гр.Троян с 2,92 промила алкохол в издишания въздух.