nateevvik2710141Казанджиев даде 73 178 лв. на „ВиК“ Ловеч, без знанието и съгласието на Общински съвет!

Павлин Иванов

Данъкоплатците вече платиха първите 73 178 лв от общо 250 000 лв., които кмета Казанджиев дава на ловешкото „ВиК“ дружество за „забравен“ детайл при ремонта на „Червен бряг“!

Предисторията

В началото на октомври 2014 г., като акционер във „ВиК“ АД – Ловеч, община Ловеч предлага да съфинансира подмяната на водопроводната мрежа в ж. к. „Червен бряг“ със сума до 250 хил. лв. от бюджет 2015 на града и такова искане влезе в Общински съвет.

Икономическият директор на „ВиК“ на заседанието на съвета заяви, че дружеството НЯМА пари, което след това беше отречено, също толкова официално. На това отгоре, официално ИСКАНЕ за тези 250 000 лв. към момента на решението НЯМА. А като капак, текстилният специалист заяви, че „ВиК“ е в стабилно финансово състояние и призна за несъбрани около 3 милиона лева!

Освен това, към момента на заседанието НЯМА: няма проект, няма количествено-стойностна сметка, не се знае какво точно се прави!

Въпреки това, със свое решение 786 от 16 октомври 2014 година Общински съвет реши:

  1. Дава съгласие Община Ловеч да съфинансира реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в ж.к. „Червен бряг“, гр.Ловеч в размер до 250 000,00 (двеста и петдесет хиляди) лева.
  2. Сумата по т. 1 да бъде осигурена от бюджета на Община Ловеч за 2015 г., като за разплащането на конкретната сума да бъде сезиран от общинска администрация Общинския съвет и изплащането да бъде извършено след решение на Общинския съвет.

etiketkmet2205151Дебело подчертавам точка 2 на решението! Дори и да бъдат заложени пари в бюджета, при разплащането, което е много различно от одобряването на средствата в бюджета, трябва да има РЕШЕНИЕ на Общински съвет!

Днес научаваме, че кмета Казанджиев вече е платил 73 178 лв., част от онези 250 000 лв. на ловешките граждани, без да е питал и без разрешението на Общински съвет, чиито представители са излъчили ловчалии!

Във връзка с проекта за реконструкция на „Червен бряг“, припомням какво се случи на единствената пресконференция на текстилният инженер и кумец на народния представител Димитър Горов:

„„Ловеч днес“ попита ръководството на „В и К“ Ловеч, при кандидатстването Община Ловеч с проекта за „Червен бряг“, тя искала е становище от водното дружество, дали има нужда от ремонт водопроводната мрежа в квартала?

Никой от присъстващите – директора Тихомир Матеев, Чулев или главният счетоводител НЕ МОЖА да се сети!

Чулев заяви, че ако Общината е искала становище, становището е било, че еди какви си водопроводи, на еди каква си възраст се нуждаят от промяна. Просто не мога да се сетя, сподели Чулев.

„Ловеч днес“ помоли това становище да бъде донесено, тъй като се намираме в сградата на дружеството, но Чулев заяви, че становището няма да може да бъде намерено!

Тихомир Матеев обеща, че ако има становище?!, то ще бъде предоставено в ПОНЕДЕЛНИК! ( Бел.р. – към този момент, няма предоставен абсолютно никакъв документ, въпреки обещанието на директора на водното дружество!).‘

 

Да обобщя:

Община Ловеч иска становище от „ВиК“ Ловеч, което да приложи в документите за кандидатстване за реконструкцията на „Червен бряг“.

От „ВиК“ някой изготвя такова, в което вероятно се казва, че всичко с тръбите и съоръженията в квартала е наред и няма нужда от ремонт или подмяна в следващите години.

С това становище, Пенка Николова печели проекта и Оперативната програма започва да дава пари.

После се оказва, че становището не отговаря много, много на истината и се появя нуждата от инвестиране на 250 000 лв. точно там, където всичко е било наред.

Минчо Казанджиев, кмет, проявява инициатива и иска да даде 250 000 лв. на „ВиК“ Ловеч, без да са му искани.

В същото време, от „ВиК“ Ловеч казват, че имат несъбрани около 3 милиона лева, но са стабилни и пари не им трябват.

Въпреки всичко, Общински съвет взима решение, да се дадат парите, НО след ново тяхно изрично решение.

Кметът Казанджиев, без да иска задължителното решение на местния парламент, вече се разплаща и дава първите 73 178 лв. на „ВиК“ Ловеч, което няма нужда от тях.

А вие, драги ми ловчалии, сте най-добрият електорат, за когото дори Ципрас не може да си мечтае!

2 коментара

  1. Като зачерня асфалта в комплекса едно умиление настана сред електората на МинЧо..Една влага в очите и благодарност към бащицата.. И напълниха пейките из градинките. Смях и радост сред възрастното население в квартала се усети. Е.. Доколкото може да се нарекат градинки откъслечните участъци зелени площи с които общата тревна площ в квартала намаля с 50%! Ама карайте сега асфалт да има и бетон!

Comments are closed.