Кметът на Община Ловеч никога не е бягал от диалог с протестиращи граждани, но днешната ситуация пред хотел „Ловеч“ в деня на Празника на града беше крайно неподходяща за сериозен разговор. Твърденията на част от държавните медии, че не се е стигнало до диалог с протестиращите, е неточен и манипулативен. Кметът никога не се е крил, както твърдят други медии.

Напротив, Корнелия Маринова разговаря отблизо с някои от протестиращите, което се вижда от снимката. В създалата се обстановка обаче не беше възможно да се води разговор с всички, защото шумът и виковете преобладаваха.

Кметът Корнелия Маринова е готова винаги да се срещне в нормална обстановка с представители на протестиращите, за да обясни и отговори на повдигнатите въпроси. Кметът обаче никога няма да участва в блокада на пътища и други екстремни действия, тъй като е незаконно.

На практика днес за пореден път кметът пое всички негативи на държавната власт поради липса на други държавни представители. Самите организатори на протеста направо избягаха, навярно защото точно по време на тяхното управление държавната болница в Ловеч тръгна назад. Бъдещето на здравното заведение може да се решава само в реален диалог и чрез изпълнение на оздравителен план.

Община Ловеч, пресцентър

11.05.2018 г.

8 коментара

  1. Да бе те все предишните виновни А нали сегашните при голямата катастрофа бяха тук видяха и обещаха и още по лошо

  2. Няма идея от нищо. Няма нищо незакомно в прпотестите. Всеки гражданин има право на протест. Дали медиите са манипулатори или някой друг е по- голям.

Comments are closed.