vnimaniedeca109141От 7 до 10 септември 2015г. в акция „Убий скоростта, спаси дете!“, сдружение „Граждански инициативи – гр. Ловеч“, Областен съвет на Български червен кръст- Ловеч, със съдействието на “Пътна полиция”- гр. Ловеч ще се обърнат към гражданите с призив „Да пазим децата на пътя! Животът е с предимство!

Повод за инициативата са зачестилите случаи на загинали деца по пътищата на България, в частност и в община Ловеч.

Инициаторите ще разпространят стикери, които да се залепват на автомобилите, значки за раниците на учениците, както и информационни брошури за всички.

На 08 септември на бул. „България“, гр. Ловеч „Пътна полиция“ ще спира шофьори на леки автомобили, които ще бъдат информирани от доброволци към Областен съвет на Български червен кръст- Ловеч и сдружението за целите на кампанията.  На 10 септември 2015г., със съдействието на ДАИ- гр. Ловеч, ще се проведе обучителен модул за деца и младежи, а след това на площад „Екзарх Йосиф I“, пред сградата на общината, ще се разиграят примерни ситуации на правилно и неправилно движение по пътищата за пешеходци, шофьори, велосипедисти и деца.

Кампанията се провежда със съдействието на община Ловеч със спонсорство от „Бонмикс“ ЕООД.

3 коментара

  1. Ква акция бе,кви пет лева,като куките по цял ден спят и проспиват явни нарушения.въобще не им дреме,всеки талибан зад волана се мисли за мишел ваян.

Comments are closed.