handball1401132Габриела Петрова

Момичетата от хандбален клуб “Ловеч 98” успяха да победят коравият си съперник от Павликени с 15-11 и така си осигуриха зимуването на върха. Мачът протече доста динамично и гол за гол до средата на първото полувреме, но след две отлични спасявания на Ивона Петкова и перфектно завършени контраатаки на Мартина Иванова и Вяра Илиева, полувремето завърши  с резултат 7-5 в полза на домакините от Ловеч.

През второто полувреме ловчалийки бяха доста по концентрирани и бързо дръпнаха в резултата.Така се стигна до крайният резултат 15-11.

В този мач Вяра Илиева отбеляза 6 попадения, Емилиана Миновска и Габриела Петрова по 3, Мартина Иванова 2 и Вероника Симеонова 1. Най-резулататна за гостите беше Деница Цветанова с 5 попадения.

lovech98-212131 Мъжкият отбор пък вече се изкачи на 3-то място в класирането на Б групата, след като изоставаше на 6 точки от първия. В изиграният турнир в Горна Оряховица, мъжете победиха отбора на Стражица с 18-15, измъкнаха точка от водача в класирането Чардафон Габрово но за жалост загубиха от домакина Локомотив с 10-16.

Момчетата никога не са играли в такъв състав, но синхрон между тях не липсваше. Особено в защита бяха непробиваеми,а стрелбата от далечно разстояние беше единствено в мечтите на противниците.

Отлично се представи младият вратар Борис Борисов. Антони Стоянов наниза 13 гола, Лъчезар Баровски 9, Станислав Стоянов 6, Ивайло Христов и Илиян Матев по 3, Георги Чапаров, Светослав Стоянов по 2 , Георги Георгиев и Борис Колев по 1.

Следващите срещи и на двата отбора ще са през февруари догодина.