femerskipazarlovech2610161Днес бе открит  първият по рода си фермерски пазар в Ловеч, организиран от Община Ловеч и „Общински пазари-Ловеч“-ЕАД . На земеделските производители от района бяха предоставени 40 безплатни търговски маси. Целта е да се помогне завръщането на българските земеделски производители на пазара. Фермерският пазар се организира със съдействието на  Агенцията по безопасност на храните и  Областна дирекция “Земеделие” – Ловеч. Сергиите на фермерския пазар през делничните дни, с изключение на сряда, ще са безплатни за регистрирани земеделски производители, каза  управителят на „Общински пазари-Ловеч“ Таня Тодорова.

„Нашата цел е не просто да възстановим обичайната търговия с родна, екологична продукция, а да я стимулираме и наложим пред вносната. Зная, че това е дълга битка с променливи фактори, но ако не защитим родното производство, ще загубим важна черта от нашата самобитност. Ние искаме българските деца да познават вкуса на родните плодове“, каза в словото си кметът Корнелия Маринова.

femerskipazarlovech2610162Тя припомни, че идеята се е родила по време на изложението  “Подкрепяме българското” през септември в Ловеч и е реализирана бързо. После кметът разгледа изложените стоки по щандовете и си купи мед от Боряна Илиева, производител от село Владиня.

В откриването участваха още областният управител Ирина Митева, директорът на ОД “Земеделие” Димитър Николов.  Общинският духов оркестър, танцов състав „Нашенчета“ и  младият певец Даниел Гългълов бяха част от програмата. Накрая се изви и кръшно хоро, на което се хвана и кметът на Ловеч.

2 коментара

  1. Оф те хората остават без работа и Ловеч замира само до пазари ние то след някоя година и деца няма да има

  2. Мноооого важна новина…Прочетохме я в ловечнюз…ловечднес…ловечутре…остава и в ловечfuck…и ще спъ спокойно…

Comments are closed.