ketaring2104161Уважаемa г-жо Маринова,

Миналата година по това време Вие като кандидат на ПП ГЕРБ за кмет на община Ловеч, ме потърсихте за да ми благодарите за изявяваната гражданска позиция по различни въпроси. Тогава декларирахте пред мен желание и готовност за бъдещо сътрудничество в интерес на общността. Днес, година по-късно, нещата са различни –  различни и ролите ни. Днес, вече не сте кандидат, а законно избран кмет на общината, а аз си оставам все така човек с позиция. Но днес, година по-късно моята гражданска позиция вече не представлява интерес, вие не искате да я чуете, не искате да я знаете, не искате да се съобразите с нея.

Вече аз като активен гражданин не съм Ви интересна, защото изборите, в които вие бяхте кандидат са отминали. И докато вашият живот се дели на периоди от избори до избори, моят не. Оставам си все така активен гражданин, човек с позиция, които при това я преследва докрай.

Преди месеци създадохме нашата МГИ, спонтанно и с убеждението, че така е редно и така трябва. Последваха ни много хора. За 3седмици получихме подкрепата на близо 1000 жители на Ловеч – подписали се при учредяването на МГИ, подкрепили идеята  и заявили своите искания. Решихме, че подкрепата е предостатъчна, за да се съобразите със справедливите ни искания. Сгрешихме – вече 4 месеца ние разговаряме чрез медиите и социалните мрежи, защото вие вече нямате нужда да се виждате с хората, които имат други щения, различни от вашите.

 

За пореден път отправямe най-любезно искането си за диалог. Натоварени сме от родителите и гражданите на община Ловеч, подкрепили Местната Гражданска Инициатива с нелеката задача, да установим конструктивен диалог с представителите на местната власт. Заедно, да намерим решение по въпроса с изнасяне приготвянето на храна извън детските градини на територията на община Ловеч. За целта бихме искали да проведем среща в извънработно удобно за гражданите време, на която да дискутираме позициите си и да излезем с решение, удовлетворяващо и двете страни.

 

Като изразяваме увереност, че разумът все пак ще надделее и такава среща е възможно да се случи, бихме искали да получим предварително /за да сме запознати и информирани добре/ : протоколите от проведените родителски срещи, в частта където е извършено гласуването за преминаване към външно хранене, дневния ред и броя родители, присъствали на родителските срещи, финансовите обосновки по отношение двата типа хранене, извършените проучвания , анализите за целесъобразност и всяка друга информация, която Ви е довела до вземането на решението, че приготвянето на храна за децата от частна фирма извън детските заведения е най-доброто и единственото правилно.

 

Г-жо Маринова, освен учител, вие сте и майка, и баба/въпреки че те не живеят в България, това не променя този факт/ очакваме да проявите разбиране за нашите граждански и родителски страхове и притеснения. Била сте и народен представител от ГЕРБ, отново ви призовавам – не компрометирайте повече партията, която ви е гласувала доверието си, не предавайте повече и хората, които са подали гласа за вас. Ние сме хора, които следим поведението и изявленията на политиците и виждаме, че при обществен натиск и изразено недоволство и вашият политически лидер се държи съвсем различно от вас – той е отворен и диалогичен и често се вслушва в мнението на хората. Факт е, че това му поведение е променило съществен брой проекти и намерения на местната власт/както е променял и самата местна власт/. Ако не друго последвайте го поне в това отношение – да ни запознаете с вашите виждания и намерения, подплатени със съответните документи за храненето на децата на Ловеч. Също така и да чуете нашето виждане по въпроса.

Накрая – ние знаем, че най-вероятно, рано или късно ще направите каквото сте решили, но поне ще сте показали смелостта да се изправите пред тези активни граждани, които търсихте преди местните избори.

С уважение,

ИК на МГИ чрез
Протоколчик на МГИ по ЗПУГДВМС
и от лично мое име
Емилия Герганова – активен гражданин

3 коментара

  1. taja svinska muzuna da jade vseki den ot hranata za dezata ni!!publichno!!!

  2. Ако пусна отговора, рискуваме хората да я убият с камъни за безочието. На всичкото отгоре сега видях, че и за кмет на месеца е номинирана и то за образованието

    1. do sledvahtite izbori dosta negativi sabra dosta bezhaberie za doz umrial grad jalkoooooo

Comments are closed.