Дългогодишните партньори от Германски Червен кръст окръг Брауншвайг – Залцгиттер бяха на посещение в ОС на БЧК – Ловеч в периода от 08.10.2018г. до 12.10.2018 г. Дълго очакваната обмяна на опит с доброволци на младежки червен кръст от Брауншвайг-Залцгиттер се осъществи с представителите Rodriguez Cerrillo, Nekane – Ръководител на групата – щатен ГМЧК, Euber, Robert – Зам.ръководител на групата – доброволец ГМЧК, Heinemann, Viktoria – доброволец, Renner, Nieke– доброволец, Pisulak, Kacper – доброволец, Muresan, Maximilian -доброволец

В програмата бяха залегнали обучения, интерактивни методи за преподаване относно здравословното хранене и здравословния начин на живот, агресията и стреса в училище , организиране на редица акции за международни дни, както и дейности свързани с приемствеността между поколенията. Част от тези дейности не се реализират от партньорите от ГЧК и молбата към нас бе да обучим техните доброволци с цел разширяване обхвата на техните дейности. Те имаха възможността да видят и опита освен на младежкия клуб Ловеч, но и на клубовете в Летница, Априлци и Тетевен.

По подобна програма, но с цел подобряване и надграждане на знанията по ПДП и реакция при БАК наши доброволци ще върнат визитата в по-късен етап на годината или евентуално началото на 2019г.