oplovech807161Главният прокурор на Република България  Сотир Цацаров  награди  прокурорите и служителите от Окръжна прокуратура – Ловеч  с  отличие „почетна грамота“ за постигнати много добри резултати в работата през 2015 година  при условията на висока натовареност. Наградата е по предложение на заместник на главния прокурор при Върховна касационна прокуратура.

Отличието беше връчено от Огнян Басарболиев – апелативен прокурор и административен ръководител на Апелативна прокуратура  В. Търново на Валентин  Вълков,  административен ръководител и Окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Ловеч  на тържествено събрание в присъствието на целия колектив.  Басарболиев поздрави  магистратите и служителите  за добрата им работа и полученото отличие и пожела на всички   да продължават да работят със същия  професионализъм, както досега.

Окръжна прокуратура – Ловеч отчита отличен резултат през изминалата година, като прокуратура, която няма постановени оправдателни присъди и решения, както и оправдани лица.

Окръжна прокуратура – Ловеч се нарежда, в страната и в апелативната зона,   и с най-добър показател за  най-малък брой върнати дела – само две дела. Увеличен  е и броя на делата възложени за разследване и приключени от следовател. Налице е тенденция за увеличаване  броя на наблюдаваните незабавни и бързи производства на фона на намаляващия брой в страната.

Прокуратура е с много добри резултати и по отношение на срочността – в  едномесечен срок са приключили  97,95% от решените преписки и 96,61 %  от досъдебни производства.

3 коментара

  1. Разбира се, че ще е така понеже пред съда не им се налага да доказват какво приказват знам го от опит. Още не са ми дали обвинителния акт който трябваше да ми дадат 7 дена преди делото. Не искат да ми върнат сумта от 203 лв. която трябва да се върне по 2 причини. Втората, че ми подсигурха дипломирани психарки от Плевен който ми издодоха документ, че съм луд. Ма то явно си е секретно да се похвалят, че искаха да работя ангария на другаря Петър Николов Петров от с. Кирчево. Явно поради такива причини ги награждават.
    Някой да е виждал някоя държавна институция да спазва чл. 2 от ЗДТ? За това сумата е 203 л. отделно ти кажат в коя банка да ги внесеш.

  2. Това обяснява защо се потулват всички сигнали срещу мафиотската формация подвизаваща се в РДГ Ловеч и други структурни звена с обществено значение.Едва ли има и една ефективна присъда срещу хора подложили на геноцид жителите на Ловеч.Само кокошкари.Истинските престъпници изобщо не стигат до съдебната зала и това с благословията на Цацаров.!?Рибата се вмирисва откъм главата казали са хората

Comments are closed.