Окръжна прокуратура – Ловеч привлече като обвиняеми трима мъже за убийството на свой съгражданин,  извършено в петък в  гр. Луковит. С постановление на наблюдаващ прокурор те са задържани за срок от 72 часа. Днес прокуратурата внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на тримата извършители.

Окръжна прокуратура – Ловеч е привлякла в качеството на обвиняеми Красимир К. /на 35 години/ Самир Р. /на 22 години/ и Веселин К. /на 24 години/, всички от гр. Луковит, затова че на 06.10.2017  г., около 22:00 -22:30 ч., в гр. Луковит, умишлено умъртвили    Калоян К. /на 29 години/. Престъпление по чл.115 от НК.

От проведените първоначални и неотложни следствени действия е установено,че вечерта на  посочената дата лицата Красимир К., Самир Р. и Веселин К.,  се намирали в дома на единия от тях на гости и се черпели. В посочения час край жилището преминал лек автомобил, в  който се возел пострадалия и спрял недалеч от жилището, в което били тримата. Последните отишли при пострадалият и започнали да му нанасял побой.  Вследствие на побоя Калоян К. получил тежка черепно-мозъчна травма, вследствие на която по пътя за болницата починал. Според предварителни данни черепно-мозъчна травма е причинена от удар с твърд предмет. Причина за инцидента са стари дразги между пострадалия с единия от обвиняемите.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч  действията по разследването продължават.

Предстои съдът да се произнесе по искането на прокуратура за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.