oksadlovech1401161Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу жена, нарушила правилата за движение по пътищата и по непредпазливост, причинила смъртта на 60-годишен мъж.

Обвинението срещу Милка Ч. /60 г./ е за това, че на 22 август 2015 г. на път между с. Орешак и  Априлци при управление на лек автомобил Фолксваген „Поло”, нарушила правилата за движение – при избиране на скоростта за движение от 75,38 км./ч. не се съобразила с атмосферните условия – валеж на дъжд, с релефа на местността и със състоянието на пътя – мокра пътна настилка, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие – движещият се в насрещната пътна лента лек автомобил „Ланд Ровър“ и по непредпазливост причинила смъртта на мъж на 60 г    дини, пътуващ с нея в автомобила.

На 22 август 2015 г. времето било много лошо, валял дъжд и асфалтът бил хлъзгав. В местността  Предела при десен завой лекият автомобил, управляван от обвиняемата, се поднесъл и навлязъл в  насрещната лента за движение, задната част на автомобила се занесла и той се блъснал в насрещнодвижещ се джип. В резултата на пътното произшествие, мъжът, който пътувал в лекия автомобил е починал.