nilenmilev507161Окръжен съд – Ловеч даде днес ход на делото срещу бившия кмет Тетевен Милен Милев, заместника му Детелин Пърлев, главната счетоводителка Ирена Тихолова и приятелката на Милен Милев – Биляна Василева.

Днес в залата на съда не присъства Биляна Василева. Нейният защитник заяви, че е болна, но не беше представен болничен лист. Защитата не можа да отговори и в кое лечебно заведение е настанена Василева.

По време на съдебното заседание бившият кмет на Тетевен поиска отвод на съда, тъй като бил нарушен принципа на случаен избор на съдия.

Съдията по дело Йовка Казанджиева постанови, че не са налице основания за отвод. За да бъдат разсеяни съмненията на защитата относно случайния избор на съдия обаче тя върна делото на административния ръководител на съда за ново разпределение.

Милев беше задържан, заедно със заместника си Пърлев на 17 март 2014 г. при акция на ДАНС и отстранени от длъжност заради престъпления по служба. По-късно те бяха освободени от ареста. Община Тетевен заведе срещу Милен Милев  граждански иск за нанесени имуществени вреди за 400 хиляди лева. Досъдебното производство беше образувано заради доставката на хранителни продукти в детските и социалните заведения на община Тетевен.

Делото продължава на 19 юли, като предстоят да бъдат разпитани над 100 свидетели.

1 коментар

  1. За приятелка ли става дума или за ебателка? Уточни се де понеже защото има разлика между двете понятия.

Comments are closed.