litex2408141PFC Litex

Борбен и надъхан Литекс надигра и победи с 3-0 Левски в дербито на 6-ия кръг на „А“ група. Оранжевите изнесоха изключително силно първо полувреме, когато тотално смачкаха съперника си и успяха да си осигурят комфортен аванс след попадения на Данило Асприля и Омар Косоко.Колумбиецът бе неудържим за съперниците  със скоростните си спринтове и се отчете с попадение и асистенция за успеха. В края на двубоя след пас на Недялков се разписа и опитният Петър Златинов.

Победата върна оранжевите в подножието на върха във временното класиране, но феновете на Градския стадион останаха повече доволни от себераздаването и биткаджийския характер на своите любимци, които през седмицата дадоха дума и изпълниха обещанието си да ги зарадват с мотивирана игра и три точки.

В състава на Литекс имаше някои промени, продиктувани от кадровите проблеми пред наставника Красимир Балъков, който заради контузии не можеше да разчита на Илия Миланов, Ваюши, Божиков, Цветков и Кирил Десподов. В ариергарда бе гласувано доверие на младока Гълъбов в тандем с Джаксън Менди, а като ляво крило се появи Омар Косоко.

Оранжевите започнаха активно мача. В 9-та минута две опасни центрирания от корнер на Кристиян Малинов за малко не доведоха до удари към вратата и откриване на резултата.В създалите се суматохи пред вратаря обаче сините успяха да се справят и изчистя топката. В 14-та минута ловчанлии изпуснаха стопроцентов шанс за гол. Страхил Попов проби, после Малинов подаде към непокрития Косоко, но офанзвиният халф не успя от воле да нацели по най-добрия начин топката и тя мина над гредата.

В 22-та  минута Литекс поведе със страхотен гол на Данило Асприля.Колумбиецът разстреля стража на гостите с топовен шут от 25 метра, а за Любенов остана само да извади топката от мрежата. След попадението агитката на Левски обсипа с бутилки ликуващите играчи в оранжево, както и със шумни расистки обиди към голмайстора.

В края на полувремето оранжевите нанесоха нов удар по съперника си. Пробив и финтове на Данило Асприля не бяха спрени в наказателното поле от “сините” бранители, след което латиноамериканецът намери на малкия пенал Омар Косоко, а за французинът не бе проблем да се разпише за 2-0

 След почивката гостите се активизираха и на свой ред създадоха малко напрежение пред наказателното поле на ловчанлии, но с безупречни намеси Винисиус Баривиера не позволи да се стигне до гол.Особено силно вратарят се представи в ситуация очи в очи с Аниете, при което резултатът можеше да бъде намален.В 72-та минута Аниете опита отново с техничен и опасен удар да изненада бразилеца, но той с майсторски рефлекс изби.

Четвърт час преди края наставникът Красимир Балъков пусна със свежи сили Милчо Ангелов и Златинов, които замениха изчерпаните физически Джордан и Косоко. Младокът Ангелов можеше да се разпише още с първото си отиграване. В 78-та минута той се отскубна сам срещу вратаря, но удара му мина на сантиметри покрай дясната греда. До края на срещата имаше повече тактическо надиграване и единоборства, като Литекс с дружни усилия удържа отчаяния натиск на гостите.В даденото от съдията продължение оранжевите нанесоха своя смъртоносен удар чрез Петър  Златинов, който отблизо оформи крайното 3-0. Буквално в последните секунди на терена прехвърчаха искри и капитанът на Литекс Страхил Попов получи червен картон

 Литекс – Левски 3-0

 1-0 Данило Асприля(22)

2-0 Омар Косоко(40)

3-0 Петър Златинов(90+4)

6-ти кръг на А ПФГ, Градски стадион Ловеч, 4000 зрители, Гл.съдия:Г.Йорданов

Ж.к: За Литекс-Бумал, За Левски-Белаид, Стойчев, Крумов

Ч.к:Страхил Попов

Литекс: Баривиера, Стр. Попов, Менди, Гълъбов, Недялков, Бумал, Малинов(84-Руменов), Колев, Асприля, Косоко (73-Златинов), Джордан(73-Ангелов)

Левски: Любенов, Белаид, Стойчев, Педро, Минев, Крумов, Велев(76-Бедоя), Сърмов(53-Прохазка), Аниете, Гаджев, Божинов(62-Домовчийски)

6 коментара

  1. bravo 🙂

  2. Samo litex,litex lowech <3

  3. ЧЕСТИТА ПОБЕДА И ВСЕ ТАКА НАПРЕД! САМО ЛИТЕКС!!!

  4. Strahotna pobeda ! Samo Litex …

Comments are closed.