oic2309131На 23 септември Областния информационен център-Ловеч и Центъра за социална рехабилитация и интеграция откриха съвместна изложба под името „Стремеж към независимост”, посветена на 22 септември – Денят на обявяването независимостта на Република България. Изложени бяха предмети, изработени от младежите от Центъра за трудови занимания „Майсторилница” към Цeнтъра за социална рехабилитация и интеграци (ЦСРИ) – Ловеч, където  потребителите се подготвят за независим живот, чрез придобиване и усъвършенстване на трудови умения и навици, необходими за индивидуалното им развитие и успешна социална реализация.

Изложбата беше открита от Пламен Петков, заместник кмет на Община Ловеч. В своите приветствени думи, той благодари на Нели Митева, управител на ОИЦ-Ловеч за гостоприемността и съдействието и подчерта, че ОИЦ-Ловеч се е утвърдил като открит към съвместни инициативи и винаги може да се разчита на екипа за професионални съвети и помощ. Заместник кмета на Община Ловеч похвали сувенирите, изработени от младежите в риск, като сподели своето възхищение от дейността и постиженията на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в лицето на неговия управител Елеонора Тодорова и екипа от професионалисти, които се грижат за социалната интеграция и рехабилитация на младите хора. Пламен Петков разказа на присъстващите за грижите, които Общинска администрация Ловеч полага за  хората в риск и пожела на младежите да са все така амбициозни, да се стремят все така успешно напред.

Изложбата получи заслужени адмирации и от Снежана Алексиева, директор на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Ловеч. Тя поздрави потребителите и ръководството на ЦСРИ за инициативата „Майсторилница“ и благодари на Областния информационен център за оказаната емоционална и материална подкрепа. Управителят на ОИЦ-Ловеч, Нели Митева благодари за всички добри думи и представи накратко услугите на центъра, както и мрежата от информационни центрове в страната. Тя разказа на младежите с какво се занимават служителите и покани всички желаещи да посетят ОИЦ-Ловеч и да се информират за актуални възможности в различни сфери. След откриването на изложбата младежите и експертите бяха запознати и с възможности и предизвикателства на европейските фондове в социалната сфера, както и приоритетите в проекта на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

В края на срещата присъстващите разгледаха интерактивната мултитъч маса и информационните материали и в приятелска обстановка на чаша ароматно кафе всички си пожелаха повече професионални успехи и нови партньорски инициативи.