oiclovech2009121Областен информационен център – Ловеч обявява конкурс за младежки видеоклип на тема „Европейското лице на моя роден град“, чиято цел е да привлече младите хора в процеса на  популяризиране на национално и международно ниво на забележителностите, историята, традициите, хората, природата и други дадености на населените места от област Ловеч. Конкурсът се провежда в периода от 05 юни до 11 септември 2013, а изключителното изискване на организаторите е творбите да бъдат с позитивно послание.

Видеоклиповете не трябва да бъдат по-дълги от 3 мин. (180 секунди), а право на участие в конкурса имат ученици  на възраст от 13 до 19 години от всички училища на Област Ловеч. За участие се допускат всякакви форми на видео-изразяване чрез клипове, заснети с видеокамери, фотопарати, таблети и телефони. Един участник може да участва само с един видеоклип, а официален език на конкурса е български език, като ще се счита за предимство ако клиповете имат субтитри на английски език. Линк към видеоклипа, качен в интернет страницата за видеосподеляне Youtube, трябва да бъде изпратен на е мейл: oic.lovech@eufunds.bg  придружен от кратко описание на идеята и посланието и контакна информация за автора. В периода 16-22 септември 2013, всички клипове ще бъдат качени във Фейсбук профила на центъра http://www.facebook.com/pages/Областен-информационен-център-Ловеч. Клипът, събрал най-много харесвания в продължение на една седмица ще спечели наградата на публиката. Жури, съставено от хора, чиято професия има пряка връзка с тематиката на конкурса и партньорите на конкурса, ще отличат най-добрите видеоклипове и ще им присъдят наградите на журито. Организаторите ще уведомят всички участници за резултатите от конкурса, а до края на септември 2013г. ще бъдат връчени награди и грамоти за отличените. Наградените творби ще бъдат използвани от ОИЦ-Ловеч по време на публични събития на различни нива за популяризиране на региона и неговата история, традиции, забележителности и др.

Конкурсът се провежда в партньорство с Община Ловеч, информационен център „Европа директно“- Враца и Регионален исторически музей –Ловеч, а наградите са:

  • Компютърни аксесоари и периферия, USB Flash Memory карти и промоционални материали, осигурени от Община Ловеч;
  • Информационни и промоционални материали за отличените на първо, второ и трето място от информационен център „Европа Директно“- Враца;
  • Карти за безплатно посещение на групи до трима участника в пет музея: музей „Васил Левски“, Музей на минералите, Етнографски музей, музей „Ловешка средновековна крепост“ и Къкринско ханче.