obshtinatroyan1304121Маргарита Генкова

През 2012г. Община Троян разработи и подаде 6 броя проектни предложения пред “Местна инициативна група Троян и Априлци” за подпомагане  по различни мерки от Стратегията за местно развитие на територията на общините Троян и Априлци за периода 2011-2013г., съобразно Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013г. За 4 от тях Община Троян вече е сключила договори през  месец юли т.г.

            С  писмо  от 6 ноември 2013г.   Държавен фонд “Земеделие” е  уведомил  кмета на  Троян Донка Михайлова, че одобрява  предложения проект   “ Обновяване на туристическата инфраструктура на Община Троян, чрез изграждането на информационен пункт и съоръжения за посетители”  на стойност 42 983,24 лв.

            Проектът предвижда  поставянето на информационен пункт /терминал/ в централната  част на града  – пред югозападния ъгъл на кафе “Антик”, както и монтиране на дървени седалки  на площада.  Терминалът ще предоставя  видео, снимкова и текстова информация за туристическите обекти и атракции, хотели, заведения, различни институции, тяхното местонахождение и работно време. Информацията ще бъде поднесена на български и на английски език.

            На площада ще бъдат монтирани 46 броя пейки, от които 36 бр. без облегалки и 8  с облегалки, тъй като сега съществуващите не са безопасни, липсват елементи от конструкцията, дървените детайли са изгнили и деформирани, което налага тяхната подмяна.