gerbknigi2701141Общо 839 книги събраха МГЕРБ в Ловеч и Луковит за местните библиотеки. Старт на инициативата “Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека”, която се проведе в цялата страна, бе даден миналия понеделник. Тя бе по инициатива на евродепутата Моника Панайотова.

215 книги дариха МГЕРБ – Ловеч на Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев”. Дарението бе прието от библиотекаря Албена Йончева. Тодор Петров, областен координатор на МГЕРБ,  подчерта, че идеята на младите гербери е да се обогати фондът на книгохранилището. Той поясни още, че кампанията е в рамките на инициативата „Добровочеството – доброто в нас”, чиято цел е утвърждаване на основните ценности на солидарност и достъпно участие на гражданите.

gerbknigi2701143Йончева благодари от името на читателите и подчерта, че ще се направи щателен оглед на дарените книги и тези от тях, с които библиотеката вече разполага, ще бъдат предоставени в читалищни библиотеки в областта, които имат нужда от повече литература.

Предоставените книги са от частни лица, като най-голямото като брой дарение направи и фейсбук приятел на ГЕРБ от София, който предпочете да подпомогне библиотека в провинцията.

В националната кампания се включиха и МГЕРБ – Луковит. Те събраха 624 книги, коя от коя по ценни. Най-голямото дарение направи семейство Стефка и Мартин Манчеви – над 300 тома. Събраните книги бяха предоставени на местната библиотека към НЧ „Съзнание” в Луковит, като част от тях също ще бъдат предоставени в читалищни библиотеки в общината.

gerbknigi2701143За нас тази акция придоби сантименталност, защото към нея от стотици километри се включи г-жа Велка Гарабедян, жена отдала голяма част от живота си на книгите в луковитската библиотека. Този жест към нас е комплимент, за който благодарим от сърце. Благодарим и на сем. Манчеви, които дариха огромно количество книги от личната си библиотека, като по този начин предоставят възможността на повече хора да се докоснат до тях. Благодарим на община Луковит в лицето на кмета Иван Грънчаров /ГЕРБ/, че прегърна идеята, благодарим и всички граждани, които отделиха от най-ценното си богатство – книгата, споделиха двигателите на акцията Цвети Попова и Мирослава Георгиева.

Дарението получи секретарят на читалището Искра Йорданова, която изрази задоволството си от резултата на акцията, придобила гласност и пожънала този голям успех.

11 коментара

  1. Тлъстото прасе чака страхливото герберасче да се раскрие големи сте смешници. Депутата се скри на априлци.

  2. Силни думи използваш – “морално падение”, “мерзост”. И то при положение, че нито ти, нито партийката ти, сте направили нещо по-съществено от всички останали партии за нашия град. И това ако не е злобеене, какво е.

    1. Защо трябва човек да се присламчи към някоя партия, за да прави добро?

      П.П.: Последният път кантарът показа 125 кг.

    2. И кое име трябва да пише в личните ми документи според коментиращия? Но ако го напишеш, то бъди така добър да напишеш до него и своето.

    3. В гората грозно гарван грачи,
      оглозган млад глиган се влачи,
      а нейде в шумата трънлива
      се криеше ламя страхлива.

      О ламьо, ой ламьо, ламьо, ти
      Къде се скри?

  3. Каквото и да говорите – двете библиотеки имат 839 книги повече и това го направиха хората, които подкрепиха националната кампания на МГЕРБ! А вие тук си злобейте…

    1. Да се даряват книги е похвално и достойно. Да се раждат деца е щастие, плод на най-върховното, красивото и свято изживяване, любовта.
      Но партийната реклама, политическият популизъм за сметка на книгите, които някой друг е написал, и децата е морално падение и мерзост. И, ако възмутени от подобно поведение не сме писали дитирамби за комсомолските напъни на героите от ГЕРБ и на някого му се струва, че злобеем, нека така да е.
      Честито на двете библиотеки за придобивките, дано след опустошителната политика на партийните алитерати все още е останал някой читател в тях.

  4. Браво. 5 пъти МГЕРБ и 2 пъти ГЕРБ. Тудея служи за реклама на определена политическа партия, ама не се сещам коя е тя.

  5. За сведение на даряващите книгите, освен за пи ар, служат и за повишавате на общата култура и ограмотяване. Да бяхте прочели 215 книги вместо да събирате макулатура по комунистически, за да се рекламирате.

  6. Хубава инициатива. Книгите са свят, непознат за много хора в днешна България. Не всичко написано го има в интернет. А и хартията, кориците, имат друг аромат, създават различно усещане. Дано и другите партии, вместо за цигански гласове, отделят средства за книги. По-полезно е

  7. Добре ще е да дадете на лидера си да прочете някоя книжка. Например, “Бай Ганьо” ще му пасне идеално.

Comments are closed.