obs100613BВъв фоайето на община Ловеч е поставена кутия за събиране на парични дарения

Общинският съвет излезе днес с призив към колегите си от цялата страна да се подпомогнат финансово пострадалите от водното бедствие наши сънародници. Предложението е на председателя на общинския съвет Тихол Тихолов и е подкрепено от ръководителите на групите съветници от БСП И ГЕРБ Валентина Янкова и Ирина Митева. То ще влезе на сесия в четвъртък, когато е 44-ото заседание на общинския съвет, но не като проект за решение, а като призив за съпричастност.

В дните на тежки изпитания, загуба на домове и на близки хора, в дните на скръб и разочарования, предизвикани от природните стихии, вилнели в няколко български общини, ние, общинските съветници от Ловеч, предлагаме на общинските съветници от всички български общини да се присъединим към инициативата на Нова телевизия, Българско национално радио, Български дарителски форум, Фондация „Помощ за благотворителността“ и Българския червен кръст „Заедно в бедствието“ и да направим парични дарения за пострадалите по специалната дарителска сметка, открита от БЧК, се казва в призива на ловешките общински съветници. Той бе подкрепен и от кмета на община Ловеч Минчо Казанджиев, който призова и общинската администрация да се включи в инициативата.

От днес във фоайето на общината е поставена кутия за парични дарения. Събраните средства ще бъдат предоставени на БЧК.

Дарителската сметка е:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG64UNCR76301078660913

BIC: UNCRBGSF

(за пострадалите от наводненията в страната)

 

9 коментара

  1. Кмете,кмете!Внимавай!Всички дерета са разпределени между съветниците и вече започват проверките за почистването им.

  2. Развалете храма на сатаната и с парите от желязото напълнете кутията за даренията. Таман ще изчистите площада. Е да ама ще си навлечете гнева не само на църковното БКП.

    1. Влади що пишеш като анонимен….знаем,че си ти.

  3. Кутията за дарения в полза на пострадалите от наводненията във фоайето(при охранителите)на Общината е за всички – и гости,и работещи в Общината.
    Очакват се “волни пожертвования” и от всички активни граждани на Ловеч.

    1. Да се пожертват волно общинарите. И без това не си заслужават заплатите.

    2. Днес дадох своето дарение и попитах един от охранителите в Общината как върви събирането на дарения в кутията,поставена за тази цел точно на мястото,където е дневната охрана.Оказа се,че тази кутия може да бъде ползвана като инструмент за социологическо проучване за състоянието на националното самосъзнание.Отговорът беше”Пускат хората,но по-често пари слагат роми.”Ще кажете,но нали те са основните виновници за Аспарухово с техните незаконни постройки и сметища.Може би е така.Но нали сега хората страдат и имат нужда преди всичко от помощ.А и за вините и виновните Варненската прокуратура е образувала производство.Нека всеки си върши работата.На хората,на членовете на едно общество,на една нация повече е присъщо милосърдието.Повече им прилича състраданието и взаимопомощта.

  4. Г-н Иванов,нямате ли други снимки на председателя?Той вече позастаря,а и черната му тениска отдавна е избеляла от пране и простиране.Поне по повод изминалата вече една”председателска”година му подарете една по-нова снимка.

    1. Подкрепям!

Comments are closed.