Общинските съветници приеха с голямо мнозинство гласове отчетите на две села от община Ловеч по време на заседанието на 6 март вечерта.

Тодор Тодоров,  кмет  на с. Владиня, представи отчет за дейността и проблемите на кметството за периода 2016 – 2017 година. Той отчете като важни проблеми почистването на гробищния парк и изграждане на параклис в селото. На въпрос за снегопочистването Тодор Тодоров каза, че е било нормално през снежните дни.

Повече въпроси имаше към кмета на с. Българене Тодорка Славчева, която също внесе отчет за дейността и проблемите  на кметство селото за периода 2016-2017 година. Там има проблем с водоснабдяването, състоянието на мост, пътни шахти и други. Част от въпросите се отнасят към Асоциацията по ВиК, защото подобни проблеми има и в селата Славяни и Йоглав, поясни кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Взети са мерки за чистотата на водата, но липсва проект за водоснабдяване, каза още кметът на Ловеч.

Относно фактът, че жител гледа животни при крайно лоши условия в двор без помещение, кметът на Българене Тодорка Славчева обясни, че институциите са го глобявали много пъти. Той си е пратил глобите, но промяна няма.