bsplista505135Двамата внесоха днес уведомления за това, те са кандидати за народни представители

Кандидатите за депутати в листата на Коалиция за България в Ловеч Валентина Янкова и Васил Василев, които са и общински съветници от БСП, подадоха днес уведомления (входящи номера 301 и 302) до председателя на общинския съвет. В тях те посочват, че съгласно Правилника за организацията и дейността на общински съвет – Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандата 2011-2015 г. (чл. 34, ал. 1, т. 3) ще отсъстват от заседанията на постоянните комисии, в които са включени, и от заседания на общинския съвет от 10 април до 13 май.

Двамата призовават останалите свои колеги в общинския съвет, включени в листите за кандидати за народни представители от други партии, да последват примера им. „Нека да не използваме общински ресурси и трибуната на общинския съвет в заседанията за предизборна агитация, като се откажем за времето на кампанията от правомощията, дадени ни от закона като общински съветници, макар че не ни задължава за това Изборният кодекс“ – заявиха Янкова и Василев.

За периода, в който те ще отсъстват от заседанията на комисиите и на общинския съвет, няма да им бъде начислено възнаграждение.

Общо 7 са общинските съветници, включени в кандидатдепутатски листи.