troyanremonti811131Маргарита Генкова

Към настоящия момент  Община Троян може да отчете, че предвидените за изпълнение строително-ремонтни дейности в одобрената капиталова програма за 2013 год.  Се изпълняват по график и са почти приключили.

Със собствени средства общината финансира текущия ремонт на уличните и тротоарни настилки на своята територия. От разчетените 240 000 лева до момента са усвоени 208 000 лв, като в града са ремонтирани 6 745 м2, а в кметствата – 6 260 м2. В момента се изгражда още около 420 м2 тротоарна настилка, като до края на месеца  ремонтът ще приключи / от ул. “Лъгът” до бензиностанцията на “Петрол/ – за 30 000 лв.

 Общата стойност на изразходените средства за основни ремонти на улични и алейни платна е 586 200 лв, в т. ч. собствени средства 254 000 лв, а останалите са от отпусната целева субсидия за капиталови разходи. На територията на града е положена нова асфалтова настилка 19 821 м2, а в селата – 10 185 м2. Тук отчитаме изграждането на втория участък от улица „Дунав” /110 м, 99 600 лв/, реконструкция на едно от възловите кръстовища в града /при Кози вир, 43 500 лв/, рехабилитация на участък от ул. „Д. Икономов“/53 000 лв/ рехабилитация на основни пътни участъци в централна градска част / 49 000 лв/, преасфалтиране на част от централния участък на ул. „В. Левски“ /41 500 лв/ и други.  Преасфалтирани са участъци от улици и на територията на 9 кметства.

troyanremonti811132Изпълнени са всички договори за рехабилитация на участъци от общинската пътна мрежа на стойност от 562 800 лева целева субсидия от Републиканския бюджет.. След тяхното завършване отчитаме:

  1. Положена нова асфалтова настилка                                        32 921 м2
  2. Изкърпване с „Печматик”                                                          1 120 м2
  3. Ремонтирани мостови съоръжение                                                  4 бр
  4. Монтирани предпазни огради и парапети                                   187 м
  5. Ремонтирани водостоци                                                                    3 бр
  6. Направа бетонова настилка                                                           140 м2

В момента общината работи по укрепване на участък от ул. „Дунав“, с. Шипково, пропаднал вследствие свлачищен процес активизирал се през месец юни. Кандидатствано е за средства пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, но до настоящия момент няма становище от нея. Тъй като процесът на деформация на пътния участък продължи и бяха сериозно застрашени от пропадане две сгради, се проведе процедура за избор на изпълнител и укрепително-възстановителните дейности започнаха. Ако до края на годината не се получат средства, строителството, в размер на 95 000 лева, ще бъде разплатено от одобрените от общинския бюджет средства.

         Тази година общината заложи на цялостно преасфалтиране на улици или по-големи участъци, тъй като по този начин ще се намалят разходите за тяхното бъдещо поддържане.

1 коментар

  1. Без да омаловажавам изнесеното от ПР-а на общината, ще си позволя да кажа, че подобна информация би впечатлила единствено непретенциозните жители на община Троян. Но, няма лошо да бъде разширена географията на троянските “Успехи” и в други краища на Тяхната държава и Наша Родина.

    Ако човек се позове на единствените две троянски медии, които бързо донасят новините всяка сряда и само в сряда – ще остане с впечатлението, че в Троян успехите дебнат от всеки ъгъл. Пътища, градинки, тротоари и канали. Ама много канали – там са успехите. Там вижда успехите и ОбС Троян и гласува без да му мигне окото бюджетни програми, европрограми и всякакви актуализации, които да позволят изпълнението на “плана” и възможност за рапортуване от общинския ПР.

    Все по осезтелната липса на поминък, индустрия, земеделие, както и умопомрачаващия демографски срив – това не са проблеми. Разбира се, това не е проблем, а КАТАСТРОФА. Катастрофа, за която ОбС Троян е напълно безхаберен, неподготвен и в пълно невидение и за която катастрофа, която чука на вратата ни – троянските медии гузно мълчат и само пригласят на общинския ПР, сякаш са му на подчинение. Е, в-к “Троянски глас” наистина се е превърнал в някакво персонално дадзибао на общината.

    Когато ПР-а на общината си почива, на преден план излизат личните ПР-ове на троянските бизнесмени и “бизнесмени” и на “професионалистите с костюмчетата със свастиките от Ротари клуб. Ако не те е праснал някой успех на общината, тук няма да ти се размине.

    Само не разбрах, защо при толкова много Успехи градът се топи, циганизира, а младите бягат като от чума?

Comments are closed.