nagradi2010151Община Ловеч удостои с Почетна значка художникът Йозев Гаджовски и дарителят на храма в Гостиня Момчил Кръстев и с Почетен знак ВФ 24480 по повод 60-годишнината от създаването му

             И. д. кметът на Ловеч Пламен Петков връчи почетната значка на общината на художника Йозев Гаджовски и на дарителя на храма в с. Гостиня Момчил Кръстев. Това стана на тържеството по случай празника на селото в петък. Отличията им се присъждат по предложение на кметския наместник на Гостиня и обществения съвет.

Миналата година през ноември в селото бе тържествено осветен новопостроеният православен храм, вдигнат със средства основно на Момчил Кръстев. Три от иконите в обителта са дело на Йозев Гаджовски.

И двамата мъже не са от Гостиня. Момчил и семейството му харесали мястото и хората му и решили да направят добрината. Художникът пък е женен за гостинчанка и през лятото прекарва времето си с местните. За Деня на селото той подреди и изложба със свои творби с мотиви от Гостиня.

nagradi2010152     На празника поздравителен концерт изнесоха самодейци и детски танцов състав при НЧ „Напредък 1920 г.” – с. Баховица, с художествен ръководител Драгомир Георгиев. В събота на първия празник на храма „Света Великомъченица Параскева” Ловчанският митрополит Гаврил отслужи празнична литургия, раздадена бе и традиционната курбан чорба, осветена от отец Любомир Казашки.

Почетният знак на Община Ловеч бе връчен на Военно формирование 24480 за принос в развитието на военното дело чрез прилагане на добри практики и професионализъм при съхранението, обслужването и поддържането на бойни припаси, издигане престижа на Община Ловеч и във връзка с 60-годишнината от създаването на военното формирование.

Отличието бе връчено на тържествено събрание по повод празника, проведено в Драматичен театър – Ловеч.