lovechobshtina103121Заместник-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев от понеделник започна серия от срещи с физически и юридически лица, които имат просрочените задължения като наематели на имоти общинска собственост и на билбордове. В понеделник са проведени разговори с шест от наемателите, като всичките са съгласни да преструктурират задълженията. Срещите продължават и днес. Другата седмица в понеделник и вторник също ще има разговори с длъжници.

Общата сума, която се търси от 12 фирми, е около 32 000 лева, според предварителни данни. Задълженията се движат в границите 500 лв. и 9000 лв. за различни периоди от време.

С част от наемателите се стига до споразумение за старите задължения и те продължават да са наематели според договора си. Това се прави с цел да се разтоварят от задълженията и за да не станат сумите несъбираеми. Някои фирми са прекратили дейността или са преструктурирани, което затруднява събирането. Има и такива, които не изпълняват задълженията си и не плащат.

Община Ловеч сега въвежда практиката срещи да се правят с всички длъжници и то в началото на годината. Акцията е във връзка с приетата програма за общинска собственост.

Общината няма желание да прекратява договорите, освен по желание на наемателите. Целта е по-скоро да се даде шанс за разсрочено плащане.

 

2 коментара

Comments are closed.