palaveev2903161Община Ловеч продължава съвместен проект с „Унифарм“ АД – гр. София по Социално-здравен проект, който е по инициатива на д-р Огнян Палавеев – изпълнителен директор на фармацевтичната фирма. Дейността по проекта се организира заедно с експерти от Община Ловеч, а финансирането се осъществява изцяло от „Унифарм“, като включва две направления – социална и здравна.

Социалната включва дарения на лекарства от български фармацевтични производители за болни от социално-слаби  семейства по предварителна заявка ха общо-практикуващите лекари, които работят по проекта. Здравната дейност пък включва прегледи и консултации на проблемни болни, които са предварително определени от общо-практикуващите лекари.

През 2016 г. инициативите по проекта продължават. Уведомяваме всички общо-практикуващи лекари от общината, които проявяват интерес и искат да се включат в следващите инициативи, че могат да се запишат до 08.04.2016 г. на тел. 068/688-230, e-mail k.kolevalovech@abv.bg или в стая 307, ет. 3 – лице за контакт: Катя Колева – главен експерт „Медико- социални дейности“ в Община Ловеч.

От началото на Социално-здравния проект са проведени 20 инициативи –  безплатно прегледани и консултирани от водещи специалисти са  общо 6 154 пациенти, дарени са 25 000 под формата на медикаменти за хронично болни и социално-слаби семейства. Проведени са и безплатни мамографски изследвания за рак на млечната жлеза, на които бяха прегледани общо 227 жени, като скрининга се извърши от специалисти на Националния онкологичен медицински център, а цялостното финансиране на дейността беше обезпечена отново от „УНИФАРМ“ АД.

През годините бяха извършени безплатни прегледи на болни, нуждаещи се от специализирана здравна и консултативна помощ. Консултациите се извършваха от водещи специалисти, национални консултанти и ръководители на клиники.