ОБЩИНА ЛОВЕЧ с партньорството на: Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „проф. Беню Цонев“ – Ловеч, БЧК и „Екомисия 21 век“

ОБРЪЩЕНИЕ към жителите на град Ловеч

Община Ловеч обявява на 22 април 2017г. /събота/ доброволческа акция  с надслов „Да почистим Ловеч заедно”. Изборът на датата е продиктуван от желанието да посрещнем Световния ден на Земята – 22 април, в един по-чист и приветлив град.

Община Ловеч кани всички фирми, организации, администрации, училища,  жители и гости на града да се включат на 22 април в почистването на прилежащите територии към индивидуалните дворове, зелените площи в междублоковите пространства, детските площадки и местата за отдих.

Служителите на Общинската администрация в Ловеч активно ще се включат в почистването на следните места:

  1. Пътя от автогара Ловеч до кв. „Гозница“
  2. Входните участъци от пътищата към кв. „Продимчец“
  3. Кръговото на изхода на гр. Ловеч към с. Баховица и с. Лисец
  4. Детелината на изхода на гр. Ловеч към гр. Угърчин
  5. Детелината на изхода на гр. Ловеч към гр. Троян и отбивките преди и след бензиностанция „Газпром“
  6. Изхода от гр. Ловеч към гр. Севлиево, около Паметника на руския войн и разклона към парк „Стратеш“.

Искрено се надяваме и тази година гражданите да проявят своята активна позиция, като се включат в кампанията. Те могат да се самоорганизират и да се включат в почистването на района около своето местоживеене или друг проблемен участък.

Община Ловеч осигурява за всички доброволци чували и ръкавици, които ще бъдат раздавани от 11.04.2017 г. в Общинска администрация-Ловеч, ул. „Търговска“ № 22, стая №220, а също и в самия ден на кампанията.

Желателно е доброволците да посочат предварително местата за почистване на същия адрес в Общинската администрация. Събраните чували с отпадъци да се поставят до обществените съдове за смет в града, след което ще бъдат извозени от фирма „ЕКО“ ЕАД до Регионално депо Ловеч.

Телефон за връзка относно провеждането на кампанията на територията на Община Ловеч – 068/688 205 – инж. Георги Нинов – старши експерт „Околна среда“.

9 коментара

  1. Не мисля, че след като плащаме данъци някой е длъжен да събира след нас боклука, който не изхвърляме на съответното място. Улиците са целите в боклуци, детските площадки са осеяни с фасове и люспи от семки. Трябва ли да дойде някой специално да изгаси на пушелия цигарата в коша, защото той няма достатъчно култура и я хвърля на пътя или още по зле, там където играят деца. Или трябва някой да ходи след нас с едно кошче, защото плащаме данъци и може да хвърляме всичко навсякъде.

  2. Хора, хора!!! Какво общо имат данъците с подръжката на пространството около блока ви? Не искате ли да ви е чисто? Кой да дойде да изрине мръсотията освен вас? Работата на фирмите по сметопочистване и сметоизвозване е да съберат боклука от кофите и да го закарат в депото, но никой не е длъжен да дойде да ни почисти зад блока! Това е наше задължение. Нашите деца играят там!

  3. АЗ СЕ УБЕДИХ ЧЕ БЪЛГАРИНА Е ТЪПО СЪЩЕСТВО ТУК НЕ ИСКА ДА ЧИСТИ И ДА СПАЗВА ЗАКОНИТЕ И ПРАВИЛАТА НО КОГАТО ОТИДЕ В ДРУГА ДЪРЖАВА СПАЗВА ВСИЧКО ТОВА ЗАЩО

  4. УВЕЛИЧИХТЕ НИ ДАНЪК СМЕТ , СЕГА СИ ВЪРШЕТЕ РАБОТАТА ЗА КОЯТО ВИ ПЛАЩАМЕ !!! МНОГО СТЕ НАГЛИ !!!

  5. Аман вече от призоваване да се работи ангария. Ама няма да призове гражданите да залесяват кварталите.

  6. И както миналата година:чували и клони 3(три) месеца,повтарям-месеца,ще красят улицата.

  7. Че защо си плащаме данъци и такса смет и имаме фирма еко, на тях за какво им плащат.

Comments are closed.