П. Иванов

Зачестиха сигнали за системно неизпълнение на графика и затрупване с отпадъци в селата от община Ловеч. Дейността е под прякото ръководство на кмета на града и се извършва от Бюджетна дейност „Комунални дейности“.

Сигналите са от Г. Павликени, Баховица, Радювене и други.

Отговорността за спазването на графика и неговото реално изпълнение е на Бюджетната дейност, а контрол върху нея, пряко се упражнява ръководството на общината в лицето на кмета и ресорния заместник.

Проблемът със селското сметосъбиране е системен, а мерки за промяна и изпълнение на задълженията няма.

Важно е да се отбележи, че данъкоплатците внасят своите пари в касите на общината и трябва да получават услугите, в съответното количество и качество, за което плащат.

 

5 коментара

  1. Това стана редовна практика в Лисец. Селото се умириса.

  2. Имаше забавяне миналите месеци, поради технически причини… Но сега са в график… За боклука, много пъти контейнерите се запълват със окосена трева, клони, даже и камъни и бетон,… И всеки казва че си плаща данъците…. Нищо не е еднозначно…

    1. Господин Абдиев, ако сте общински служител със задължения в тази дейност, предложете на общинския кмет да събере селските кметове и наместници и да ги инструктира да контролират безобразното разхвърляне на отпадъци из цялата мера в близост до съотв. село. Колкото до зелената маса, която е бързо разградима, нека самите селски кметове и наместници да определят подходящи места, където хората да изхвърлят окосената трева и другата растителност, която изнасят, почиствайки градините си. А контейнерите често се запълват с въздух – няма кой да подсети потребителите на услугата да смачкват огромното количество празни пластмасови бутилки.

    2. Права сте…Но бога ми, не мога да съм на всякъде като пазач…. Аз съм селски кмет…. Някои разбират селото като сметище…. И после питат къде е кмета. Изхвърлят смет по нощите, рано сутрин и после някой попита къде е кмета че е такова бунище…. А има и култура… Или я няма…

Comments are closed.