Община Ловеч в периода от 4 до 10 септември извърши проверки по жалби и сигнали от граждани, съвместно с Областния отдел “Автомобилна администрация” – Ловеч. За седмицата са констатирани 30 нарушения на автобусни превозвачи, предимно в неспазване на разписание и смяна на автобуси. Три са фирмите с констатирани нарушения, съответно с 20 нарушения,  4 и 6 нарушения.
“Ще бъдат  наложени  сериозни санкции. Проблемите са, че има непокрити курсове, смяна на автобуси от един маршрут за друг. По договор превозвачите дължат неустойки до 500 лева”,  съобщи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.
Според изискани документи от  фирма “Ловеч автотранспорт”, стопанисваща автогарата, за три месеца, става ясно, че за юни има 19 неизпълнени курсове, всичките на една фирма. За месец юли и август няма невписани курсове. Предстои среща с превозвачите.

Проверявани са и таксиметровите автомобили с разрешения за таксиметров превоз и за издаване на касови бонове. За таксита с неподновени лицензи е отговорено, че това е станало по уважителни причини.

Проверките по изпълнението на клаузите в договорите, подписани от Общината с превозвачите, ще продължат, включително с представители на Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново.