Община Ловеч въведе електронно плащане на местните данъци, наеми и всички видове услуги, които досега се плащаха на гише. Това вече може да става през сайта на общината http://www.lovech.bg/  в раздел Е-услуги, подраздел „Данъци и такси“. Процедурата е освободена от такси.

Общината ще отправи покана към всички бюджетни организации и банки за демонстрация на услугата, издаване на ПИК за лицата, които имат квалифициран електронен подпис (КЕП). Презентацията ще бъде публична в залата на Общинския съвет. Ще бъде демонстрирано и плащане на задължения към бюджета. С това нововъведение общината се надява да създаде удобство на гражданите, за които времето е ценно и предпочитат електронните услуги.

Датата на събитието ще бъде уточнена допълнително.

1 коментар

  1. Боже Господи,30% ще се възползват от услугата.Другите 70% са хора в пенсионна възраст.Та госпожа кметицата искам да ми обясни бабите и дядовците от селата,а и в града ,които са основна част от населението как ще я използуват?Или целта е: Хвърляне на средства за софтуер,поддръжка на същия и поне 4-ма назначени системни администратора.За мен това са хвърлени пари на вятъра и съответно в нечии джоб.Изключително неефективни решения взима Госпожата!

Comments are closed.