festivalturizam3003151Община Ловеч презентира културно-историческите си обекти във фестивала за туризъм и развлечения, проведен на 28 март в София, четем на страницата на ловешкото кмество. Форумът бе организиран от националния туристически клъстер „Българският пътеводител“, а общината участва като изложител по покана на сдружение „Деветашко плато“. Екипът от Ловеч показа в презентации и рекламни материали богатото ни културно-историческо наследство и възможностите за туризъм.

На фестивала в над 10 тематични направления бяха представени различни дестинации и видове туризъм в страната – морски и летен туризъм, зимен и ски туризъм, културно–исторически, балнеология, СПА и уелнес, еко и селски туризъм, приключенски, екстремни спортове. Представени бяха и традиции и занаяти, характерни за различните части на България.

festivalturizam3003152     Фестивалът, който се провежда за първи път, предложи на посетителите си атрактивна и забавна програма, в която взеха участие „Мистерия на българските гласове“, гайдарски състав „Петко Войвода“ и фолклорен ансамбъл „Аглия“.