vhodlovech1706141Маркиране на входа на Ловеч откъм Троян ще обсъди ръководството на община Ловеч с представители на местните дружества на Камарата на архитектите в България и на Съюза на българските художници. Срещата ще се проведе в четвъртък, съобщи главният архитект Силвия Средкова – Аласбахи. Идеята е да се ситуира в пространството между околовръстния път Троян – Плевен и Пресечената скала (зелената ивица) монументален символ на Ловеч. Предложението на кмета Минчо Казанджиев е той да бъде свързан със звездната слава на града.

     Преди 35 години по повод излитането на първия българския космонавт Георги Иванов скулпторът Спас Дочев е направил фигура, която сега може да бъде доработена и монтирана на мястото. Това е едно от предложенията. Възможно е да потърсим и друг символ на Ловеч, коментира Средкова. Тя съобщи, че започва почистването на пространството, което е обрасло в момента с дървета и храсти, за да бъде установена големината и географската характеристика на терена.

     След срещата в четвъртък общината ще излезе с конкретно идейно проектно предложение, ще бъде проведено и обществено обсъждане. Очакванията са монументалният символ, посрещащ гостите на Ловеч, да бъде монтиран до края на есента.

6 коментара

  1. Кога ще се направи ремонтна гл. улица, след като се откраднат всички пари до които мога се докопат управниците или когато и там ще се намери начин да се пооткрадне и оттам ?

    1. Я раздуй подробна информация по въпроса .

  2. Не споменах, че въпросните машини явно са със специален режим на движение – липсват стикери за ГТП, Винетен и ГО. Надали имат и квитанции за платен ГД МПС, но пък имат пълното право да унищожават всеки ден и по цял ден горски, селски пътища и неподдържаната инфраструктура.
    Тежкотоварните композиции, които откарват продукцията до клиентите всяка вечер няма да ги споменавам тук.

  3. Кмете , а какво ще кажеш за маркиране на входа на Ловеч откъм Плевен?? Само живеещите в Ловеч знаят че веднага след храстите изведнъж излиза тъпа табела “ЦЕНТЪР” на…. НЕИЗВЕСТЕН град. По-голяма част от гостите на града естествено пропускат отбивката. И се почва едно лутане..Нещо по въпроса табелата да е по-видима и да пише поне ЛОВЕЧ??? Поне това!

    1. Ако питаш баат Минчо питай го официално. Обаче дори и да го питаш все тази понеже защото според чл. 58 от АПК ( Апвайт и Пийват Комунистите по Асфвалтирания Път към Комунизма) има право на мълчалив отговор. А преди десети си имаше Закон за жалбите молбите и …. дето си се казваше, че като пишеш до някъде нещо оня там по върховете е длъжен да ти оттовори в рамките на месец. Да живее Европейската демокрация.

  4. Ще се включа дистанционно в обсъждането на арт-проекта с идея: фонтана с питейна вода/тази дето се спира всяко лято/, който всеки момент може да бликне от оголената от месеци тръба, деформираща се безвъзвратно от постоянно преминаващите през нея тежкотоварни дърварски джогани в село Соколово.
    За съжаление и радост арт-композицията няма да е достъпна за широката публика и хилядите ценители на съвременното изкуство, поради ограниченият достъп до обекта а именно: през време на дългогодишната подготовка на новото чудо на Ловеч – “Фонтан в селото” са се получили трудните за преодоляване полу-път, полу-асфалт, полу-чакъл, полу-полу-офф/он роуд.
    Перфектното поставяне на препятствията /разбира се да се запази композицията от набези на плагиати и вандали/ е на път да откаже дори живущите да приближават до него. На практика обекта е толкова добре охраняван от нагъсто поставените на иначе асфалтовия път “трап”, “ров”, “яма”, че всеки опит за преодоляване на охраната ще е веднага отразен в “сервиз” .
    Надявам се кандидатурата да бъде взета под внимание

Comments are closed.