remontchervenbriag1310149Като акционер във „ВиК“ АД – Ловеч, община Ловеч предлага да съфинансира подмяната на водопроводната мрежа в ж. к. „Червен бряг“ със сума до 250 хил. лв. Това е записано в предложението на кмета Минчо Казанджиев до общинския съвет. Сумата ще бъде осигурена от бюджета на общината за 2015 г.

     Реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в ж. к. „Червен бряг“ се прави по одобрен инвестиционен проект на „ВиК“ АД – Ловеч. В момента подмяната на част от водопроводната мрежа се изпълнява със собствени средства, работна ръка и механизация на дружеството, които са ограничени, се посочва още в предложението. За да се реализира изцяло проектът, е необходимо част от работата да се възложи на външен изпълнител с възложител „ВиК“.

     В тази връзка кметът предлага на общинския съвет да даде съгласие общината да съфинансира реконструкцията.

     Предложението ще бъде гледано на заседанията на постоянните комисии по общинска собственост, по бюджет и финанси и по правно-нормативни въпроси. Решение ще вземе общинският съвет на сесията си идния четвъртък.

2 коментара

  1. Защо ВиК да изпълни обекта сама като има балъци от Община Ловеч, които ще предложат да го финансираме, а и уж друга фирма да го изпълни и пак същите работници от ВиК ще виждаме. Около блок 113 бяха вече направени тротоари по Проекта и ги огътаха, за да могат ВиК да си извършат ремонта!

  2. А защо тези 250 000 лв не са заложени в проекта за обновяване на компекса?! Кой е одобрил проект за асфалтиране на улици без подмяна на подземната инфраструктура?! А иначе не виждам причина ВиК да не може да изпълни обекта само (предвид цените на водата).

Comments are closed.