pavlinivanov409141Павлин Иванов

Уважаеми читатели на „Ловеч днес“,

Обичам Ловеч и искам той да бъде уютен, спокоен и щастлив дом за семейството ми, за приятелите ми, за умните, за добрите и за всички свестни хора. 7 години чрез сайта показвам грешките на местното самоуправление с надеждата те да бъдат коригирани. С всяка изминала година и натрупания опит осъзнавах, че една медия може да бъде коректив, може да поставя на общественото внимание проблемите с очакване за своевременни и работещи решения от страна на местната власт.

Уви, това, което може да направи една медия е да спре в някаква степен лошото чрез публичността, но не и да прокара умно, полезно и работещо решение. За добро или за лошо, тези решения се взимат само в бялата сграда на центъра на Ловеч.

Това е и единият от мотивите ми да се кандидатирам за общински съветник в предстоящите избори – промяната може да дойде единствено ако я искаш силно и действаш решително, на мястото където се взимат решенията Общински съвет Ловеч.

Вторият ми мотив е, че Ловеч разполага с възможности и те се крият буквално зад всеки ъгъл история, в природната красота, в забележително ни културно и архитектурно наследство. Ако живеехме в Сахара, бих се примирал с фактите, но всички ние живеем на прекрасно място. Единственият му недостатък са шепата хора, обвързали се в безброй зависимости и задушаващи всяка нормалност в Ловеч. Да, Ловеч има потенциал и това е факт! Всяка възможност може да бъде използвана далеч по-умно и с реална полза за жителите на Ловеч.

Третият ми мотив е свързан с лъжата. Десетилетия са ни набивали в главите чрез класическа пропаганда, че от нас нищо не става и единствените способни са те – хората ограбващи ежедневно настоящето и бъдещето ни. Е, като всяко изкуствено и неистинско нещо, тяхната пропаганда, плоски лъжи, евтин ПР и тънки манипулации спряха да работят. Причината е интернет и Фейсбук, т.е. факта, че всеки човек е медия и може независимо, свободно да изкаже мнението си, да представи идеите си, да бъде себе си. Те нямат контрол върху това, защото просто не могат да купят всички нормални хора и не защото нямат пари, а защото нормалността и интелекта не се продават на техните пари.

Четвъртият мотив да се кандидатирам за общински съветник е работата ми. Чрез сайта си за новини и коментари, без да съм журналист, успях да събера хиляди читатели дневно, които са свободни да коментират, да споделят, да изразяват свободно вижданията си, да поставят проблеми и да правят предложения. Чрез моите публикации и чрез коментарите на други автори, заедно сме защитавали обществения интерес. Стоматологията, Покритият мост, състоянието на улиците, парковете, училищата … това са все обществени теми, от които града ни име интерес.

Оказва се, че само да пишеш и да поставяш на проблемите, далеч не е достатъчно. Необходими са решения смислени, работещи, полезни за всички ни. Това става единствено в бялата сграда на центъра на Ловеч.

И може би последните два най-важни въпроса: Защо с ПП ГЕРБ и купен ли е сайта.

Ще започна от вторият въпрос. Много хора споделят, че моите коментари, в които поставям обществен проблем са „плюене“. В началото се дразнех, защото мислих, че публичното изнасяне на фактите не може да се класифицира като нещо лошо. 7 години по-късно знам, че всичко, което може да накърни спокойствието и комфорта на шайката феодали в Ловеч се определя точно с този термин – плюене.

Да, но научих един важен урок – троловете, служителите, които в работно време изпълняват задачата си да следят какво се пише за тяхното управление и имащи грижата да изкривяват истината, просто не са важни.

Важно е какво се случва в действителност, важно е дали живеем по-добре след усвоените милиони, важно е дали десетките проекти променят за по-добро живота ни.

Не, след всички тези милиони, иновативни и единствени проекти, след безбройните измислени награди, ние не живеем по-добре и е нужно всичко да се промени.

Много „хора“ ме упрекват, че изпълнявам поръчки, само и единствено защото предполагат „основателно“, че всички сме еднакви и сме като тях. Не, уважаеми! Не сме еднакви!

Аз винаги се подписвам с името си под всеки мой коментар, защото писмено съм изразил моите мисли и нося отговорност за мнението си. Сигурно поръчките са хубаво нещо, съдейки по тлъстите реклами в анонимни сайтове и партийни вестници. Както виждате, не мога да се похваля с добри рекламодатели, въпреки че, сайта има дневни посещения колко всички други медии взети заедно. Причината е, че зависимостите не са ми хоби.

Тези от вас, които ме познават лично, знаят истината и трудностите. Причината е много проста – „Ловеч днес“ не е зависим и цената за това, за съжаление е липсата на приходи, т.е. развитие и по-добро качество.

При равни условия, мога да изкарвам парите си без да съм зависим от никого, защото на фокус би била единствено полезността за читателите на моя продукт. При сегашните условия, само ината и вярата ми в каузата за един променен и свободен Ловеч крепят съществуването на сайта.

Ето, още един мотив – правилата да важат за всички, да има състезание на интелекта и уменията при РАВНИ условия. Това искам да се случи и за това ще работя!

 

И последният въпрос, но определено много важен – Защо избрах листата на ГЕРБ?

 

Отговорът е много прост – харесвам смелите, умните, упоритите и действените хора. В ГЕРБ има такива. Омръзна ми хленченето, че тук, в този град нищо не може да стане и няма как нещо да се промени.

Аз сам избирам хората, с които работя. В ГЕРБ намерих точно такива личности, като мен, за които промяната не е просто мечта, а плод на действия, остър ум, ясна визия, предвидливост и добро планиране.

 

Не ми е лесно да заложа името си, което години наред пазя и ревностно отстоявам. Името и авторитетът си човек изгражда сам. Те не се подаряват, те се създават и отстояват всеки ден. Точно за това името и авторитетът са ми толкова ценни!

Да бъда съветник не ми е детска мечта. Но понякога, човек трябва да се изправи срещу страховете си и да влезе в толкова омразната на всички българи политика, ако реално иска да промени с умът си, със своите знания и умения, с качествата, които притежава, нещо толкова лично, каквото за мен е Ловеч.

На 25 октомври всеки един жител на община Ловеч ще може да направи един много прост избор – да си остане ли всичко, както е било в последните 25 години или ще гласува за мен и хората като мен, с ясното съзнание, че Ловеч и животът в него трябва да се променят.

 

Уважаеми читатели на „Ловеч днес“,

Политиката на сайта няма да се промени с влизането ми в политиката. Причината не е някакво обещание, което мога да дам. Обективната причина е, че „Ловеч днес“ е свободен за вашето мнение и такъв ще остане докато съществува.

Вие сте медията с вашите коментари и мнения. В интернет, не може да се лъже, защото ви има вас, будните хора, които следят ежедневно събитията и могат във всеки момент да коригират грешките, които правя.

До 25 октомври имате достатъчно време да изберете за кога и с какъв мотив ще гласувате. Мислете, информирайте се, питайте, за да направите добър избор.

 

Честното отношение към вас, читателите на „Ловеч днес“, които всеки ден се информирате от сайта за ставащо в града ни, беше причината за това обяснение, което ви дължа.

Този коментар не е агитация. Винаги съм подхождал честно, защото всеки един, който посещава сайта, трябва да е наясно кой стои зад него, какви ценности изповядва, какви цели има.Това смятам за редно.

Мисля, че бях изчерпателен.

Ако имате въпроси към мен, свързани с конкретният повод – влизането ми в листата на политическа партия като кандидат за общински съветник, може да ги зададете в коментарите и ще се постарая да отговоря на всички.

6 коментара

  1. Защо пишеш глупусти бе човек! Сам казваш че “няколко хиляди” те харесват.За какво ти е партия? Нали ще си на синджир,кви ги плещиш? Стани независим и тогава ще си говорим.

    1. Author

      Обяснението е много просто. Един човек, дори да е най-най-добрият, най-най-умният, не може да промени нищо! Мога да посоча множество примери, както в Ловеч, така и в Народното събрание и където пожелаете.
      Има каузи, които обединяват. Моята е пределно ясно, публична е много години. Ако сте редовен читател, би трябвало да знаете и да имате ясно изразено мнение за мен.
      Ако човек можеше да се справи сам, нямаше да има сдружения, организации, неправителствен сектор.

      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

  2. Когато разбрах, че ти и Данчо ще се кандидатирате за общински съветници и то на избираемо място, се зарадвах изключително много. Въпреки, че не ви познавам лично, мнението, което съм изградил на база действията ви е само положително. Сигурен съм, че ще допринесете за подобряване начина, по който се прави политикав Ловеч. Успех!

  3. Не дължите никому обяснение г-н Ивaнов, товa е въпрос нa личен избор и нa “топки”, зaщото зaхвaщaнето с кaквото и дa е общественa дейност изисквa дa ти стискa! Сaмият фaкт, че ви стискa е достоен зa увaжение, a който увaжaвa се доверявa нa преценкaтa и не се нуждaе от обяснение 🙂

  4. Браво Дака,стискам ви палци и вярвам, че ще се преборите с мръсниците и най-важното , да върнете хората в града. ☺

  5. Публична тайна е, че има едни власт имащи същества определено не човешки създания, които съвсем съзнателно възлагат на други нищожества, грубо да ровят в личния живот на хората и така изработват жалките си клюки, компромати и манипулации с които рекетират и държат в подчинение всички онези, които застрашават жалкото им съществуване.
    Енергията от произведената помия залива, като блато обикновените хора, които приемат за истина тази мръсотия. И докато има хора, които вярват на тази мръсотия, ще има и производители на помия.
    Всеки сам прави своя избор по своите критерии за почтеност, кое да приеме или да не приеме за истина и всеки сам отговаря за избора си.
    Двадесет и пет години Ловеч се управлява успешно по думите на овластените от всички нас управници.
    Да ама Не!
    Фактите, а не клюките, доказателствата, а не манипулациите и официалната статистика ни казва, че хората бягат от „успешното” управление на Ловеч и града е намалял с десетки хиляди хора. Улиците по селата ни са като след бомбардировка. Икономиката ни е толкова „успешна”, че заплатите в София растат 7 пъти по-бързо от тези в Ловеч.
    Списъкът на „успешното” 25 годишно управление е толкова дълъг, че няма да ми стигнат 4 тома, като във „Война и мир” да го опиша.
    Днес и на децата в Ловеч е ясно, че ЛОВЕЧ ИСКА ПРОМЯНА, на това „успешно” управление. Всички искат промяна и тя може да се осъществи само на 25-ти октомври с избора на онези хора, които са доказали, че могат реално да направят Промяната, която Ловеч заслужава.
    Това е мотива ми да съм в листата на кандидатите за общински съветници от ПП”ГЕРБ”, защото с всички от листата знаем, можем и ще направим Промяната, която гражданите на общината заслужават.
    За мен е чест, във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на Община Ловеч и да работя за тяхното благоденствие.

Comments are closed.