policelch2003142В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство за държане на високорисково наркотично вещество – канабис, с общо тегло 23.24 гр. ведно с опаковките, със съдържание на активно действащ компонент – тетрахидроканабинол, без надлежно разрешение, издадено от органите по чл. 16 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекусорите и в нарушение на разпоредбите на чл. 30 от ЗКНВП.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу  26-годишен мъж за управление на МПС, след употреба на наркотични вещества (канабис), установено по надлежният ред.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство срещу 33-годишен неправоспособен водач, който управлява МПС с концентрация на алкохол 1,75 промила.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за това че на 07.08.2016 год. в с. Радювене е причинена смъртта на гръбначно животно – куче.

На територията на РУ Тетевен беше проведена СПО за противодействие на конвенционалната престъпност със следните резултати: проверени лица – 187, проверени МПС – 122, проверени търговски обекти – 9, проверени места за подслон – 10,  констатирани 66 нарушения – съставени АУАН – 19, наложени глоби по фиш – 47, задържани лица – 2.