djamiqmalinovo110133Със съдействието на община Ловеч и дарители, свещената обител отново отвори врати, информират ни от Областната администрация

Построената преди повече от 400 години джамия в с. Малиново отвори врати основно ремонтирана. С подменен покрив, външна фасада и с изцяло нови килими, светото място за ислямското вероизповедание посрещна вярващите жители на селото с тържествена церемония. На нея присъстваха заместник-главният мюфтия Бирали Мюмюн, плевенският мюфтия Ниджатин Мустафов, Областният управител на Ловеч Милко Недялков, зам.-областните управители на Ловеч Цецка Димитрова и Юнал Мъстънов,  кметът и зам.-кметът на Ловеч Минчо Казанджиев и Ертан Хасан и представители на посолство на Република Турция в България.

djamiqmalinovo110132 С помощта и устрема на местния благодетел Ислям Атакан, административната помощ на община Ловеч и финансовата подкрепа на спонсори, след две години работа, джамията отново е отворена за вярващите.

Следващото предизвикателство пред Ислям Атакан е местната църква. Съвестният жител на с. Малиново търси средства за реновирането на православната света обител. За нея са нужни 5 000 лв.

В словото си, Областният управител изтъкна, че човек като Ислям е капитал и символ на единството между религиите и етносите в България. Нека всички следваме неговото дело и се учим да бъдем единни и загрижени един към друг, добави губернаторът.

djamiqmalinovo110131

4 коментара

  1. хехе ..кака атидже ми каза че на село не са виждали до сега на софра толко лапачи от всички партии.па уж не обичали дпс и баклава
    ловечтодеи защо няма снимки на всички гости!!!! забрана?!?!?

  2. “Следващото предизвикателство пред Ислям Атакан е местната църква. Съвестният жител на с. Малиново търси средства за реновирането на православната света обител. За нея са нужни 5 000 лв.”
    Г-н Атакан може да потърси парите на адрес гр. Ловеч, ул. Черковна 12, тел. за връзка 068/632 915. Там са офисите на един от най-едрите земеделски собственици и рентиер номер едно на България.

Comments are closed.