ezikova1111131Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч бе домакин на среща-обмен на добри практики между учителите по чужд език от Езиковата и ГПЧЕ „Петър Богдан“ – Монтана на 8 ноември. Срещата бе организирана с подкрепата на Регионалните инспекторати по образованието.

Бяха показани открит урок по английски език в група по СИП с първи език английски, урок-дискусия при ученици, при които английският е втори език, и урок по немски език в 10-и клас.Участниците в срещата видяха презентация за Ловеч, изготвена от учителите по френски език. Венелин Георгиев, учител по немски език, разказа за спецификата на обучението в училище в Люнен, Германия, където е бил на едногодишна квалификация. Той посочи, че сред основните задачи на обучението е осигуряване на мотивация за учене и удоволствие от ходенето на училище.  Ученици от 9 клас представиха театралното си ателие на немски език с ръководител Ивайло Генов. Осмокласници изпълниха  откъс от мюзикъла „Коса“, който е подготвян за състезание на училищата от Асоциацията Кембридж.

ezikova1111132Откритите уроци в Езиковата показаха, че акцентът  в работата  в часовете по чужд език пада върху говоренето, каза по време на обсъждането на уроците Маргарита Николова, експерт по чуждоезиково обучение в Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч. Тя посочи, че учениците са успели свободно да изразяват мнението си  на чужд език и да покажат знанията си.

За втора поредна година се организира подобен форум, като миналата година в Монтана гостуваха ловешките преподаватели по чуждоезиково обучение.

 

1 коментар

  1. Пфу, от заглавието реших, че са дошли американци от щата Монтана.

Comments are closed.