rionagradi2205151Областният управител на Ловеч д-р Мадлена Бояджиева участва в церемонията по награждаване на заслужили учители и ученици, организирана и тази година от РИО на МОН. Художествената галерия бе изпълнена до краен предел с деца и учители от цялата област Ловеч.

Няма друг ден в календара ни, който така силно да ни обединява! Защото всеки един от нас носи Деня на Светите братя Кирил и Методий в сърцето си – там, където пази най-свидна обич към родители, към първия учител, към първата прочетена книга, към първите написани букви, към първите уроци от буквара. Днес сме в навечерието на празника, на който изразяваме любовта си към хората, научили ни на четмо и писмо, отворили ни широко прозореца на знанието, каза в поздравителното си слово областният управител и честити в аванс 24 май на всички учители и ученици, на всички творци, на хората на науката и изкуството, на библиотечните работници, на читалищните деятели, на журналистите!

Д-р Бояджиева връчи наградите на директорите на училища от областта, заслужили признание тази година. Инж. Генко Петров – майстор на спорта по авио и ракетомоделизъм, учител, педагог, състезател, отдал повече от 40 години от трудовата си дейност на децата и учениците от град Ловеч. Г-н Петров е допринесъл за издигането на авторитета на град Ловеч в областта на космонавтиката и моделните спортове получи плакет на Регионалния инспекторат.

rionagradi2205152Снежана Игнатова, директор на СОУ „Бачо Киро“ в Ловеч бе отличена за проявена отговорност и управленски умения в работата. Отличия получиха и Розалина Русенова, директор на СОУ „В. Левски“ – Троян, за новаторски дух, проявена активност, организационни и управленски умения, Румяна Георгиева, директор ПГСС в Луковит за проявена отговорност и управленски умения в работата, Цветанка Иванова, директор на ОУ „Г. Бенковски“ в Черни Вит, за 30 години музикално обучение по народни инструменти и народно пеене, инж. Радка Бончевска, директор на ПГМЕТ в Троян по случай 50-годишнината на училището.

Началникът на инспектората Еленко Начев също поздрави колегите си за постигнатите през годината успехи. Той награди Цветенка Хаджиева, зам.-кмет на община Луковит, за принос в развитието на образователното дело в общината и Иванка Джабраилова, началник отдел „Обрование, култура и социални дейности“, за принос в развитието на образователното дело в община Троян.

 

Ето и другите наградени учители и деца

Учители и директори

Ивелина Лазарова Радева, ОДЗ „Райна Княгиня“, гр. Ябланица за принос в реализиране на проектните дейности по проект „Зелена енергия – зелено бъдеще“ към ЦРЧР.

 

Ваня  Матова  Василева, директор на ЦДГ “Незабравка” – Тетевен за принос в развитието на образователното дело и спечелени проекти в Национална кампания “За чиста околна среда – 2015г.” на тема: “Обичам природата – и аз участвам”.

 

Учители начално образование

1.Теодора Христова начален учител в СОУ“Тодор Кирков“ – Ловеч – за постигнапи значими резултати на ученици на национални конкурси и олимпиади

2.Методическо обединение на учителите от начален етап при СОУ „В. Левски“ – Троян: За новаторски дух и прилагане на съвременни интерактивни методи на преподаване и обучение и отлична възпитателна работа

 

3.Олга Петрова Константиновастарши учител в начален етап – НУ ”Христо Ботев” – гр. Троян за:-активно участие при организиране и провеждане на националните педагогически четения към Център “Хуманна педагогика“ и системна работа с ученици.

4.Геновева Иванова Цветкова – главен учител в начален етап в НУ „Инж. Георги Иванова Вълков“ – Луковит – учител – творец, за участие в европейски проекти и национални програми и използване на съвременни методи на преподаване.

5.Снежана Христова Якимова – главен учител в НУ „Хаджи Генчо” – гр. Тетевен – носител на грамота за проявен професионализъм и принос за отлично представяне на нейни ученици в Международно състезание „Математика без граници”

Български език и литература – учители:

  1. Цветана Христова Качерилска– Тодороваст. учител по БЕЛ в ОУ „Хр. Ботев“ – Врабево – носител на награди от национални литературни конкурси, активна работа с ученици.
  2. Антоанета Георгиева Нечева – ст.учител по БЕЛ в ПГСС – Луковит – – за активна творческа и професионална дейност в областта на литературата
  3. Нели Мичева Генкова – Маринова – старши учител по български език и литература – Ръководител и треньор на училищния клуб „ Дебати“, даващ възможност за развиване на критично мислене и умения за говорене пред публика.
  4. Виолета Светлозарева Тасева – учител по БЕЛ – ОУ“Неофит Рилски“, с. Дерманци – учител от „Заедно в час“ за ентусиазъм и оттададеност в работата

Чужди езици

Учители по английски език с отличие за 24 май 2015г.

  1. Джейсън Сайфредучител по английски език, ГЧЕ „Екзарх Йосиф І“ – Ловеч – подготовка на ученици, класирали се на състезание по дебати и реч на английски език в ДАЛАС-САЩ
  2. Пейо Пеевучител по английски език, ГЧЕ „Екзарх Йосиф І“ – Ловеч ръководител на отбора по дебати и реч на английски език

Учители по немски език с отличие за 24 май 2015г.

Ивайло Генов – учител по немски език от ГЧЕ „Екзарх Йосиф І“ – Ловеч – за подготовка и участие на учениците от ГЧЕ в ІІІ-я Национален фестивал на училищния театър на немски език.

Учители по френски език с отличие за 24 май 2015г.

Методическо обединение на учителите по френски език от ГЧЕ „Екзарх Йосиф І“ – Ловеч – за постигнати значими резултати на ученици от национални и международни олимпиади.

Методическо обединение на учителите по чужди езици СОУ „Васил Левски“, Троян за 24 май 2015г: за постигнати значими резултати на ученици от национални състезания, олимпиади и конкурси

 

 

Учители по математика и информатика и информационни технологии

І. Педагогически специалисти

  1. Стефка Петкова Дафовастарши учител по информатика и ръководител на компютърните кабинети в ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“ – Ловеч – за отговорна работа, инициативност и последователност.
  2. Илиян Ковачев – учител по информатика и информационни технологии в СОУ „Васил Левски“ – Троян – за постигнати високи резултати на ученици на националната олимпиада по информатика и информационни технологии, проявен новаторски дух и прилагане на съвременни интерактивни методи на преподаване.
  3. Ива Начева – учител по информатика и информационни технологии в ПМГ – Ловеч – за постигнати високи резултати на ученици на националната олимпиада по информатика и информационни технологии

 

  1. Диана Лазарова Василева – Йошева — старщи учител по математика в ПГГСД „Сава Младенов“, Тетевен– за участие в международна конференция „Динамична математика в образованието“ – ИМИ БАН
  2. Свилен Енчев Димитровучител по информатика и информационни технологии в СОУ „В. Левски“ – Троян

СОУ „Васил Левски” е единственият функциониращ изпитен център на територията на Ловешка област, в който се реализира програмата за обучение на Microsoft, с ръководител г-н Димитров. Акредитирането на образователната институция, означава, че в нея се провеждат курсове за работа със софтуерни продукти като Windows, Microsoft Office пакет, Photoshop, AutoCAD и др.

Обществени науки

Учители по география и икономика

  1. Пешка Пенчева Вачева, учител по география и икономика, СОУ“Васил Левски“, Троян – за подготовка и успешно представяне на ученици на Националната олимпиада по география
  2. Иво Георгиев Райнов – учител по география и икономика в ГЧЕ – Ловеч за подготовка и успешно представяне на ученици на Националната олимпиада по география, на Националното състезание по география и за активна обществена дейност.

 

ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

Полина Георгиева Стойкова – помощник директор по учебната дейност и учител по география и икономика в ОУ „Хр. Никифоров“ – Ловеч за подготовка и успешно представяне на ученици на Националната олимпиада по Гражданско образование

ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ

  1. Дафина Генова Николова – помощник-директор по учебната дейност и учител по история и цивилизация в СОУ „Г. Бенковски“ – Тетевен – подготовка на ученици и спечелени призови места на международни  и национални конкурси.

2.Даниела Василева Кацарова-Добрева – ст. учител по история и цивилизация ОУ „Ив. Хаджийски“ – Троян – за подготовка на учениците и спечелени призови места на национални конкурси

3.Цветомира Иванова Антонова – учител по история и цивилизация в ОУ“Неофит Рилски“, с. Дерманци – учител от „Заедно в час“ за ентусиазъм и оттададеност в работата.

 

 

                           УЧИТЕЛИ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ И ЕКОЛОГИЯ

1.Снежана Генова Колева – учител по физика в ПМГ – гр. Ловеч – за високи постижения на нейни ученици на националното състезание по физика и националната олимпиадат по физика.

 

2.Богдана Христова – учител по биология и здравно образование в ОУ „Иван Хаджийски“ – Троян – за подготовка на ученици и спечелени призови места на национални конкурси

3.Маргарита Начева Калчева – учител по биология и здравно образование в ОУ „Неофит Рилски“ – Дерманци – за цялостна педагогическа работа и като организатор на инициативата „Маратон на четенето“ в община Луковит

  1. Тамара Милчева, учител по биология и здравно образование в СОУ“Г. Бенковски“, Тетевен – за цялостна педагогическа практика и високи постижения с учениците

Учители по Музика с отличие за 24 май 2015г.

 

1.Мариета Цвяткова Жекова – музикален педагог в СОУ „Васил Левски“, Троян – за висок професионализъм, инициативност, творчески дух. Активно участие в организацията на концерти и муз. прояви при национални, областни и общински мероприятия.

 

2.Юлияна Близнакова – музикален педагог и общественик в ПМГ – Ловеч – за висок професионализъм, инициативност, творчески дух.

 

  1. Милена Илева, учител по музика в ОУ“Васил Левски“, Априлци – за професионализъм и отлично представяне на ученици на национални конкурси и фестивали

 

4.Методическо обединение на учителите по музика, народни инструменти и народно пеене в ОУ „Георги Бенковски“, с. Черни Вит, общ Тетевен – За високи обучителни и творчески постижения в работата си.

 

Учители по Изобразително изкуство с отличие за 24 май 2015г.

 

  1. Кремена Попова – учител по изобразително изкуство в ОДК, Ловеч – За дългогодишна преподавателска и творческа дейност в областта на изобразителното и приложно изкуство, системна работа с деца и ученици и завоюване на престижни национални и международни награди.
  2. Светлана Колева Стоянова, учител по изобразително изкуство, СОУ „Бачо Киро“ – Летница за постижения в професионалната област, инициативност и новаторски дух
  3. Костадинка Дочкова Райкова, учител по изобразително изкуство, ОУ «Проф. Димитър Димов», Ловеч – за постижения в професионалната област, инициативност и новаторски дух

 

4.Светлана Христова Славчева, учител по изобразително изкуство, ОУ „Васил Левски“, Ловеч – за постижения в професионалната област, инициативност и новаторски дух

 

Учители – Физическо възпитание и спорт

1.Габриела Петрова – класирала отбор на СОУ „Св. Кл. Охридски“ – Ловеч по хандбал за момчета – 5-7 клас за финалите на уч. игри

  1. Тошко Василев Георгиев – старши учител по ФВС СОУ „Г. Бенковски“ – Тетевен – класирал отбор по волейбол за финалните състезания   на Ученическите игри по волейбол – юноши – XI -XII клас;
  2. Светла Христова Иванова – Йотова – старши учител по ФВС СОУ „Г. Бенковски“ – Тетевен, класирала отбор по волейбол за финалните състезания   на Ученическите игри по волейбол – момчета – V -VII клас;

4.Николай Руменов Скубарев – учител от СОУ „В. Левски“ – Троян За 10-та поредна година извежда училищен отбор до Национални финали на Ученически игри

5.Николай Матеев Цанков – учител от СОУ „В. Левски“ – Троян – за постигнати високи спортни постижения по самбо и джудо в международни състезания

 

УЧИТЕЛИ – ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ

2.Милена Станева Мартинова – учител по професионална подготовка в СОУ „Васил Левски“, гр. Троян – Висок професиона-лизъм, инициатив-ност,творчески дух и активно участие в организацията на коктейли и гурме-вечери при нацио- нални,областни и общински прояви

3.инж.Стелка Стефанова Колчевскаучител по професионална подготовка в ПГМЕТ – Троян – за високи резултати на учениците на Националния кръг на олимпиадата по техническо чертане и сътезанието „Най – добър техник в машиностроенето“

4.Нина Любенова Няголова – старши учител по растениевъдство в ПГСС“Сергей Румянцев“ – Луковит – призови места на ученици в международното състезание „Земята – позната и непозната“ и Национално състезание „За хляба наш…“

    

       5.инж. Красимира Симеонава Русенова , ст. учител по професионална подготовка в Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване “Сава Младенов“, гр.Тетевен – треньор на състезатели, участници в Международно състезание „Млад дървосекач“ Кривоклат – Чехия

6.Райко Милев Райков – старши учител – специалист в Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване “Сава Младенов“, гр.Тетевен – Ръководител на участниците в Международен симпозиум по дърворезба на тема: „Училището на живота“ Прага , Чехия

7 .Неда Каменова Личева – учител по керамика в Нациоинална гимназия за приложни изкуства, гр. Троян – за постижения в професионлната област и високи резултати в работа с учениците.

  1. Диана Стоянова Минева – учител по рекламна графика в Нациоинална гимназия за приложни изкуства, гр. Троян – за постижения в професионлната област и високи резултати в работа с учениците.
  2. Маргарита Тинкова – Константинова – учител по професионално образование в СОУ „Васил Левски“, гр. Ябланица – за висок професионализъм, инициативност и творчески дух
  3. инж. Христо Христов, ПГСС“Сергей Румянцев“, Луковит – за призови места на ученици в национални състезания

 

 

 

 

РЕСУРСЕН ЦЕНТЪР – ЛОВЕЧ

  1. Албена Романова-главен учител в РЦПИОВДУСОП – Ловеч
    – за висок професионализъм и всеотдайност в работата
  2. Искра Иванова Василева – логопед към СОУ „Алеко Константинов“ гр. Луковит – за ефективна и качествена работа с учениците, иновативност и новаторски дух.

 

Национален турнир „Юлиян Манзаров“ – Млад огнеборец

  1. Милкана Стефанова Христова – учител в ОУ “Иван Хаджийски – Троян – ръководител на отбора „Млад огнеборец“, носител на златните медали и Купата на Републиканския турнир по пожароприложен спорт.
  2. Яна Минкова Колева – старши учител по химия опазване на околната среда и физика в ОУ“Св.Пасий Хилендарски“ – Лесидрен и ръководител на отбор, класирал се на първо място в областното ученическо състезание ”Защита при бедствия, пожари и извънредни състезания” – Ловеч 2015 година.

НЕПЕДАГОГИЧЕСКИ ПЕРСОНАЛ

 

  1. Крум Илиев Крумов, непедагогически персонал – за всеотдаен труд в полза на ОУ „В. Левски“ – Ловеч
  2. Диляна Стоянова Панчева, непедагогически персонал – за дългогодишна и всеотдайна работа в СОУ „Тодор Кирков“, Ловеч