milko1507131Павлин Иванов

Слухове, спекулации, подхвърлени реплики – идват ли бежанци в ловешката Казарма или не? Това буни ловчалии през последните дни. Традиционно спокойните жители на люляковият град търсят отговори.

В понеделник мнение по темата изрази кмета Казанджиев: „Готов съм да поведа ловчалии, ако се стигне до използване терена на Казармата за настаняване на бежанци“.

Независимо дали някой одобрява или не подобно изказване, уважително е, че имаме градоначалник, изразил ясно и категорично мнение по актуален и важен въпрос, касаещ жителите на Ловеч.

Засега, другият важен – наместника на държавата и нейните интереси, Областния управител Милко Недялков мълчи. Лично аз подхождам с разбиране към тишината от към високата бяла сграда, с оглед на служебното му положение. Но разбирането, не означава уважение!

Уважение заслужават ясните, аргументирани, публично изразени позиции и ангажименти! Такива от страна на Областна администрация към този момент нямаме.

Жителите на град Ловеч имат право и е задължително да знаят предварително, на чия страна ще застане наместникът на държава, както в личен план, като човек, така и в служебен план, в ролята му на Областен управител.

Г-н Недялков, очакваме отговор. Днес.

Важно е да ни информирате какъв ангажимент поемате към нас, гражданите на областният град.

Ще докарате ли в центъра на Ловеч бежанци или не?

Ако държавата реши бежанците да се настанят в нейната Казарма в Ловеч, вие готов ли сте да се опълчите срещу нея, ако притесненията на хората са по-големи от тяхното състрадание към бежанците?

До къде сте готов да стигнете и чии интереси ще защитите и как?

Разбира се, че идеалният вариант е да съумеете да използвате уменията си на балансьор и човек, с възможности за намиране на изход от заплетени ситуации. Но, за съжаление, надали по темата с бежанците и настаняването им в Ловеч има подобна, балансирана и задоволяваща и двете страни позиция.

 

Г-н Недялков, Ловеч очаква вашият  ясен отговор и конкретен ангажимент!

12 коментара

  1. до кога ще бъдем изтривалката на американското командване и до кога ще чакаме да се събуди БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И ДА ПОМИСЛИ ДА СИ ИЗВОЮВА РОДНАТА ЗЕМЯ ОТ ПРОДАЖНИЦИТЕ
    НЕКА СИ ПРИПОМНИМ КАКВО НИ КАЗА ПОКОЙНИЯТ НИКОЛАЙ ХАЙТОВ ЗАГУБИМ ЛИ БЪЛГАРИЯ ЗНАЧИ СМЕ ЗАГУБЕЛИ ВСИЧКО.

  2. Най-често конфликтите са финансирани от САЩ, Израел, ЕС, Саудитска арабия и Катар. Чрез бежанската вълна в България навлизат радикални елементи, които са били обучавани в лагери за подготовка на уахабити, част от които се намират в Европа.

    Преди няколко месеца бяха разбити множество затвори в Йемен, Египет, Бенгази и т.н., от които избягаха десетки хиляди престъпници осъдени на смърт като членове на Ал Кайда или Ахрар ал Шам, които минават през Турция и тръгват към Европа.

    Тук е уместно да си зададем въпроса – защо имигрантите, които в голямата си част са мюсюлмани, бягат към християнските държави, и то от Турция, където война няма и развяват знамето на сирийската свободна армия? И като се имат предвид думите на Сталинка Георгиева, че трябва да свикваме с имигрантите, и че те ще ни оправят демографската криза, е редно да се замислим отсега – коя политическа идеология биха подкрепили и срещу каква сума? Дали икономиката ни не беше умишлено унищожена, принуждавайки милиони българи да емигрират, за да бъдат заменени от хора, които не биха се противопоставили на унищожаването на българската история, традиции и култура? Пропагандата, за толерантност и примирение със създалата се ситуация, се осъществява по различни канали, част от които са партии (най-често Реформаторския блок, по-прикрито от от парламентарно представените) и други политически трупове, като Соломон Паси, които довчера настояваха да бъде ударена Сирия, за да се увеличи бежанската вълна, и не само. Промиват се мозъците на лесно манипулируеми етнически групи (цигани, помаци), които също ще бъдат ползвани за създаване на етнически конфликти.

    lampedusa-2Говорят за интеграция на имигрантите, въпреки че години наред и похарчени милиони, не успяха да интегрират дори циганите. Турците се държат изкъсо и действат по команда. Когато в бъдеще една или друга етническа партия завземе властта, да не останете изненадани.

    Не съществуват никакви международни принципи и конвенции, които да задължават една държава да държи границите си отворени! Това е суверенно право на всяка държава! Международен принцип за “първа страна на убежище” – кандидатът за бежански статут следва да го поиска от първата страна след пресичане на границата. Женевската конвенция за бежанците на ООН от 1951 г. и Директива 2004/83/ЕО на ЕС определят като бежанец личност, която има съществено обоснован страх от преследване в своята страна по причина на раса, религия, националност, политически убеждения и членство в социална група и това трябва да бъде доказано. Бягството от район на военни действия не се покрива от Женевската конвенция и директивата на ЕС и не предполага даването на статут на бежанец.

    Сирийските имигранти могат да получат “хуманитарен” статут по линия на Нюйоркския протокол от 31 януари 1967 г., и на “временна закрила” по линия на Директивата на ЕС 2001/55/EО, които се предоставят на пришълци от страни, където животът им е заплашен от военни конфликти. Тези конвенции са препоръчителни.

    За нелегалните имигранти, които не могат да докажат необходимостта от предоставяне на статут на закрила, в сила е Директива 2008/115/ ЕО на ЕС за депортиране, включително на семейства.

    Nelegalni-emigranti-Sofia

    Закона за убежището и бежанците: Чл. 34. Чужденец с предоставен статут на бежанец или хуманитарен статут има право да поиска да се събере със семейството си на територията на Република България.

    Убеждават ни, че като получат по-бързо статут, щели да отпътуват за големите европейски държави. Така България щяла да реши бързо проблема. Важно било бързо да препращаме към Европа нахлуващите у нас, независимо десетки или стотици хиляди. Тежката истина, която тези политици крият от обществеността е, че съгласно законодателството в Европа, държавите връщат получилите статут на бежанци обратно в първата държава в която са били допуснати да проникнат и им е дала този статут.

    Резултатът от експериментите, на различни европейски държави, са бунтове на мюсюлмански имигранти във Швеция, Франция, Германия. Великобритания и т.н., и както изглежда, голяма част от тях не само не могат, а и не искат да бъдат интегрирани.

    Цитат от книгата на Тео Сарацин, която взриви Германия: ”Икономически ние не се нуждаем от имиграцията на мюсюлмани в Европа. Във всяка страна, поради слабото си присъствие на трудовия пазар и активното ползване на социални помощи и услуги, мюсюлманските имигранти струват повече на държавния бюджет, отколкото е принадената стойност, която заработват. В културно и цивилизационно отношение представите им за общество и ценностите, с които идват, представляват регрес. Така огромната раждаемост при мюсюлманските имигранти представлява заплаха за културното и цивилизационното равновесие в застаряваща Европа. Който ясно заявява това, се излага на враждебни нападки, от които обвинението в „ислямофобия” е най-невинното.”

    В така създалата се ситуация, единственото средство за противодействие на плановете на определени субекти и преодоляване на етническите конфликти са мирните протести за незабавно затваряне на границата и експулсиране на нелегалните емигранти.

    Антибългарската дейност се подпомага и от различни организации (по-известни като „мрежата“), които се финансират от задгранични мозъчни тръстове, като една от основните им задача в момента е да наричат ксенофоби и фашисти всички, които искат да защитят националната ни сигурност и да ги заплашват със съд, за да стреснат останалите. Една от тези организации е Български хелзинкски комитет (БХК), който не е защитил правата на нито един етнически българин (с изключение на хора, които действат по поръчка на свързани организации), но за сметка на това, редовно съдят България за дискриминация, нарушени права на малцинствата и индивиди с джендър идентичности.
    Сред донорите отново откриваме великия Институт “Отворено общество” (ОО) и ще зададем въпроса – Има ли манджа, в която мерудия да не е ОО?! Прокарването на непопулярни политики се осъществява най-често чрез конфликти (в нашия случай най-вероятно ще бъдат етнически), а методът е известен като Шокова доктрина. Осъществяването на плановете на кукловодите се подпомага и от друга лобистка организация – Европейския съюз, чиято единствена цел е да обслужва интересите на големите корпорации, които заграбват земята и ресурсите на почти всички държави, отнемайки суверенитета им.

    Тези, които си мислят, че няма как земята да бъде изнесена, да се върнат назад в историята и да си припомнят как индианците продадоха Америка за шепа маниста, избиха ги като кучета, сега малцината оцелели живеят в резервати като добитък. Палестинците продадоха земята си на евреите. Въпреки че бяха избити милиони палестинци и завзети над 95% от територията им, евреите продължават да ги бият, тормозят и убиват! В Косово шиптърите изкупиха земята на сърбите, плащаха 3 пъти по скъпо и селяните се подмамиха, продадоха им я и шиптърите заселиха много народ. Станаха повече и изгониха сърбите от най-старата сръбска земя с хиляди църкви и манастири. Сега те ще станат джамии!

    Само в Германия и Франция има над 10 милиона турци и араби, които са европейски граждани и след незаконната промяна на конституцията ни под диктат на Американската търговска камара, Израел и Турция, те съвсем спокойно могат да купуват земята ни.

    Да не забравяме и думите на Доган: ”Постоянно тече процес на прекрояване на границите, съобразно етническите граници и цели. Дали в явно форма, радикално със сила, войска, танкове или в тиха форма, уж умна, уж с използване на демократични трикове и механизми, това ще продължава.”
    Множеството тръстове, фондации, институти, организации и т.н. са легализирана международна терористична мрежа, която във всеки момент налага непрекъсната политика на изтребление с помощта на всички техники на съвременния геноцид, за да постигне крайната си цел – Нов световен ред. Една от най-големите бариери, към изграждането на световно правителство, е известна под името “национализъм” или чувството на патриотична гордост от собствената страна, което целенасочено бе унищожавано в продължение на много години чрез манипулациите на медиите, националистически партии и организации. Държавата ни се превърна в разграден двор, корупцията процъфтява, институциите обслужват чужди интереси, службите не работят, парламентът се превърна в сериозна конкуренция на цирка, а народът продължава да чака Спасителя или сляпо да вярва на една или друга политическа сила, допринесла за сегашното положение на държавата, вместо да се обедини и да ги измете всичките.

    Прекрасно е да сме солидарни и съпричастни, но първо да се научим да сме такива със собствения си народ, за да измъкнем държавата си от тинята, и след това с чуждите.

  3. “Ние, скъпи френски и английски братя по ЕС, нямаме морален ангажимент към тези грабени от вас народи, а вие имате. Вие се грижете за тях, а не ги давeте в Средиземно море. Ние сме чисти пред съвестта си, а вие не сте. Ние сме видели за пръв път цветнокожи, когато сте ги пратили да воюват срещу нас в нашата си, българска Македония, а именно – 175-и колониален сенегалски френски полк. И знаете ли кой ги е бил и пленил? 23-и шипченски полк от региона на Казанлък. И между другото, шипченци са се отнасяли със сенегалците като братя. Така че, докато вие сте грабели злато, роби, диаманти, нефт, ние сме пасли овце в условията на османско присъствие. Затова, когато говорим за европейски и човешки ценности, се гордея хиляда пъти повече с Телиш, отколкото с Версай”

    Росен Петров

  4. „Много по-мъчно е да съдиш сам себе си, отколкото да съдиш другите. Ако можеш да съдиш себе си правилно, значи ти си истински мъдрец.“

  5. благодаря за отговора – щом виждате черното като бяло – ок!

  6. Author

    Г-н kesten, категорично не съм съгласен с вашата теза по приемането на софийските отпадъци. Писано е много, но ще припомня основното. Става въпрос за сделка, от която моят град печели пари ( с цялата условност на термина “печели”, предполагам се сещате какво имам предвид).
    За какво става въпрос:
    1. Нашето депо е за отпадъци. И приемаме такива. Някаква драма?
    2. Приехме хиляди тонове софийски отпадъци. Има ли екокатастрофа, зарази, болести, миризма … Очевидно не.
    3. В касата на общината влязоха пари. Това лошо ли е?
    4. Лично аз, ако бях кмет, щях да ТЪРСЯ отпадъци, които да искам да обезвреждам, защото това е бизнес, при това добър! (Отново с цялата условност, тъй като темата има много аспекти и не може в два реда да се опише)
    5. А това “не си даваме града”, според мен е доста неуместно и може да бъде казано от хора, които нямат представа от целият процес. Но това, също е друга и при това дълга тема.

    Разбира се, по сделката има допуснати по една или друга причина, така да кажем, слабости. Факт!

    По отношение на “селото”, “столицата”, “града”, “чехлите”, “галошите”…, смятам, че всякакъв спор е на тази плоскост е неуместен, тъй като, най-малко е въпрос на гледна точка и огледало, в което се оглежда пишещият. Уважавам правото ви на мнение, но то си е ваше и не го споделям, нито приемам, още повече, че е аргументирано по махленски начин.
    Не го приемайте като заяждане, нито като желание за тежък и безмислен спор. В едни фекалии сме и според мен е по-добре да мислим и действаме, отколкото да яхваме метлите без капчица полза. Най-малкото, ще сме си загубили времето и то по един недобър начин. А на мен поне, това не ми е цел в живота 🙂

    Поздрави
    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

  7. А на майка ти ……. колко събира???

  8. Поздравления г-н Иванов за повдигнатия въпрос , но няма да ви се отговори и на вас.

    Аз мога да Ви отговоря ако желаете – да ще ви стоварят във вашето неСЕЛО Ловеч цял куп сифилистични пришълци и никой – нито кмета нито областния , нито дори “съгражданите” Ви , … НИКОЙ НЯМА ДА ГЪКНЕ!

    Нима някой Ви пита за софийските боклуци които “поехте”?? В колко града преди това София искаха да си изхвърлят боклуците и пари предлагаха, но хората се вдигаха навсякъде като един и казваха – НЕ СИ ДАВАМЕ ГРАДА .

    Само Ловеч обаче – взе парите и прибра на софиянци лайната!
    После ми кажете , че не сте село!

    Така ще приберете сега и тая прииждаща паплач. Защото все чакате на управниците си да ви оправят а те все ви ….!

Comments are closed.