oulukovit603158Областният управител на Ловеч д-р Мадлена Бояджиева бе днес, 6 март, на работно посещение в Луковит. Тя бе придружена от кмета на общината Иван Грънчаров. Двамата бяха в района на свлачището в кв. „Голия връх”. Именно за укрепването на това свлачище през юни 2014 г. общината е поискала средства в размер на близо 486 000 лв от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Тогава такива не са отпуснати. През януари т. г. община Луковит подновява искането.

„Това свлачище е най-сериозното в област Ловеч. То застрашава пропадане на новия път до изграждащото се Регионално депо за отпадъци, както и на стълб за високо напрежение. Надяваме средства за него да бъдат отпуснати, защото положението е наистина тревожно”, коментира видяното областният управител, която също подкрепя искането на общината до Междуведомствената комисия към МС.

Д-р Бояджиева посети и изграждащия се в Луковит Регионален център за управление на отпадъците по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Луковит” на стойност 22 360 000 лв, както и новата пречиствателна станция за отпадни води, изградена по „Интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Луковит” на стойност 32 645 000 лв. В обекта вече са разкрити 11 работни места.

Очакваме да се подобри времето и до месец да бъде положен асфалтът след приключилите дейности по изграждането на канализационната мрежа в града, увери кметът на Луковит.

Тези обекти се изграждат по Оперативна програма „Околна среда”.

 

1 коментар

  1. Първата снимка кърти. Областната е успешно “обесена”. 🙂

Comments are closed.