milko1507131Със заповед на областния управител на Ловеч Милко Недялков от днес, 15 юли, са определени правомощията и ресорите на заместник областните управители. Те бяха обявени на пресконференция първо пред медиите.

Цецка Димитрова поема организацията и контрола на областната администрация. Тя ще отговаря и за секторите „Образование, наука и култура, здравеопазване и развитие на туризма”, „Гори, земеделие и екология, регионални служби и международно сътрудничество, „Инфраструктура, комуникации, транспорт и транспортни схеми”. Ресорно Димитрова поема и органите на местно самоуправление, взаимодействие, координация и контрол върху кметствата и общините. Тя ще упражнява и контрола върху решенията на общинските съвети по законосъобразност.

Зам.-областният управител Юнал Мъстънов ще отговаря за ресорите „Социално подпомагане и социална реализация – реализация на общинските и областните планове и стратегии”, „Вероизповедания и проблеми с малцинствата”, „Проблеми на безработицата и заетостта – общински и областни програми”. Мъстънов ще работи и по въпросите на младежта и спорта, взаимодействие и координация на организациите в неправителствената сфера.

Под прякото ръководство и контрол на Областен управител остават дейностите, свързани с икономиката  – държавен и частен сектор, малки и средни предприятия, възможности за инвестиране и развитие, програми и проекти. Сред дейностите, пряко ръководени от Недялков са още „Проблеми на регионалното развитие, подготовка и реализация на общинските и областните планове и стратегии”, „Координация и взаимодействие между органите на законодателната, съдебната и изпълнителната власт, органите на местно самоуправление и неправителствените организации” и „Управлението и стопанисването на държавната собственост и разпоредителните сделки с тях”.

Областният управител ще ръководи още инвестиционната политика в областта, както и работата със средствата за масова информация. Под негово управление са и реституция, приватизация и обезщетяване на собственици на одържавени имоти, отбранително-мобилизационна подготовка, гражданска защита и опазване на обществения ред, както и всички дейности по контрол.

2 коментара

  1. Така се прави Заверджиев, гледай и се учи! Ти какво искаш – да е като Ванчето ли, само да разписва и да се кипри пред камерите, като истинска герберка??? Няма да стане . Областния е е отговорен човек и нито лежи на чужда слава нито от чужд труд ще се облагодетелства. Държи сам да си извоюва почтено признанието за труда си >>> а такива кат тебе ги знаем > от сутрин до мрак само де плюят срещу вентилатора! Та малко поне починете , дъх си поемете , поне докато обекта на плюенето ви сгафи >>> ама нейсе, луд умора нема!

  2. Ти да видиш, много е хитър Валията! Два постни гювеча е забъркал за заместниците си, а блажното оставил за себе си.
    Бравос!

Comments are closed.