proektou1410131

 

 

 

 

 

 

27 служители на ведомството ще се обучават по проект по оперативна  програма „Административен капацитет“,  съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.

 Областна администрация Ловеч през следващата една година ще е бенефициент по оперативна програма „Административен капацитет“ за изпълнение на проект „Повишаване на професионалната компетентност и ефективност на Областна администрация Ловеч, чрез обучение“, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд. Срокът за изпълнение е 12 месеца а стойността е 50 888.50 лева

proektou1410133 Проектът е в съответствие със  стратегическата цел на Оперативна програма Административен капацитет и Националната програма за развитие: България 2020 за създаване и усъвършенстване на условията за придобиване, разширяване и развитие на професионалната квалификация на работната сила.

 Успешното реализиране на дейностите и постигането на целите на проекта ще се осъществя от екип по администриране и управление, който включва ръководител, счетоводител и технически сътрудник.

 Основната дейност на проекта е свързана с провеждане на 8 вида обучения, които обхващат 27 служители от състава на администрацията. Обученията са насочени към ръководния и експертния състав и имат за цел да надградят знанията и да развият умения за ефективно управление на хора и процеси при изпълнение на професионалната им дейност съобразно нейната специфика.

proektou1410132Изборът на конкретните обучения е с оглед тяхната взаимна връзка и обусловеност за постигане на идентифицираните резултати в следните направления: управление и оценка на изпълнението; управление на промяната, времето и стреса, професионална етика и етично регулиране в държавната администрация; управление на собствеността; административно обслужване; създаване на добре изглеждащи документи и презентационни умения. Ще се проведат и обучения в ключови компетентности – екипна и лична ефективност, както и ефективно лидерство.

proektou1410134Доброто управление на човешките ресурси е средство за осъществяване на реформата в държавната администрация. Капацитетът на администрацията, съчетаващ професионалната квалификация и компетентността на служителите, е предпоставка както за успешното въвеждане на принципите на по-добро управление и подобряване на административното обслужване.

 Реализирането на проекта е устойчив подход за мотивиране на служителите, надграждане на експертните умения, повишаване на работната им ефективност и утвърждаване на микроклимата в колектива на администрацията.

proektou1410136proektou1410135

1 коментар

  1. Благодаря за хубавите снимки, винаги когато една статия е придружена със снимков материал е по интересна.Дано често да ни пишете.Наистина съм съгласна, че доброто управление на човешките ресурси е средство за осъществяване на реформата в държавната администрация. Капацитетът на администрацията, съчетаващ професионалната квалификация и компетентността на служителите, е предпоставка както за успешното въвеждане на принципите на по-добро управление и подобряване на административното обслужване.И ако се обърне внимание на тези неща те да бъдат спазвани проблемите ще намалеят драстично.

Comments are closed.