dobrovolci2312147Зам.-областният управител Георги Терзийски, доброволци от БЧК и Регионалната библиотека в Ловеч зарадваха с подаръци децата, които се лекуват в детското и инфекциозното отделение на МБАЛ – Ловеч, съобщават от Областна администрация. 23 момичета и момчета ще посрещнат Коледа в болницата. Традиционно БЧК влиза преди светлия празник в лечебните заведения в региона, за да достави радост на малките пациенти.

Георги Терзийски и Цветомира Георгиева, директор на ОС на БЧК – Ловеч, разговаряха с прокуриста на болницата д-р Донка Минкова, със завеждащите детско отделение д-р Наташа Шопова и инфекциозното отделение д-р Румяна Нановска. И двете отделения са основно ремонтирани последните години със средства от държавата.

Необходими са още около 30 000 лв за довършване на детско отделение. Неговият ремонт е започнал през 2012 г. и досега в него са вложени над 300 000 лв като голяма част от тях държавно финансиране.

dobrovolci2312141 Първоначалната идея е била да бъдат ремонтирани само боксовете за децата. След свалянето на мазилката се установява, че има нужда от още ремонтни дейности и се отпускат нови средства от Министерство на здравеопазването. Така отделението през последните две години добива нов и завършен вид, като предстои да се обнови само едно помещение, което ще бъде занималня за децата”, подчерта д-р Минкова.

Зам.-областният управител Георги Терзийски връчи на детското отделение играчки за децата и лакомства, играчки получи и всеки от малките пациенти. Пожелания за здраве, много светли дни и настроение отправиха и доброволците от БЧК и Регионалната библиотека. Най-щастлив бе 4-годишен малчуган от Летница, който получи подаръка си, а после бе изписан от инфекциозно отделение, където е бил на лечение.