На 19.10.2018г. в 18.35 часа на пътя между селата Орешене и Беленци мотоциклет “Кавазаки”, без регистрационен номер и управляван от 17-годишен, неправоспособен младеж от с.Беленци, на прав участък от пътя е напуснал платното за движение и е паднал в крайпътна канавка. Водачът е откаран в плевенска болница в тежко състояние и опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19.10.2018г. в 21.10 часа в с.Голяма Желязна-общ.Троян, мотопед “Балкан”50, без регистрационен номер и управляван от 32-годишен мъж от селото е загубил контрол над превозното средство и е катастрофирал. В резултат на инцидента водачът е отакаран с опасност за живота в плевенска болница. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 20 октомври около 12.00 часа на бул. «България» в гр. Ловеч, лек автомобил “Кia” управляван от 37-годишен мъж от Ловеч, при навлизане в кръстовището от ул. “Св. Св. Кирил и Методий” в посока центъра на града, в задна дясна врата на автомобила се е ударила 79-годишна пешеходка, която е пресичала пътното платно. Жената е откарана за лечение в МБАЛ-Ловеч , а по случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в нощта на 20 срещу 21 октомври е счупен един от прозорците на л.а. «Ситроен С8» паркиран на улица в с.Карлуково.
Работата по случая продължава.

22-годишен мъж от Пловдив е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян, след като на 21 октомври около 03.00ч. полицейски екип е спрял за проверка лек автомобил управляван от пловдивчанинът и под стелка на задната седалка е открито пакетче с наркотично вещестлво. При тестване с полеви тест откритото вещество е реагирало на матамфетамин. Пробата на водачът също е отчела, че управлява превозно средство след употреба на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.