На 31 май четвъртокласниците от НУ „Хаджи Генчо“ получиха своите свидетелства и сложиха край на учебната година с празничен концерт-спектакъл. Участниците в представлението изнесоха специално подготвена програма, разделена на три модула – приятелство, детство и България. Всеки от разделите бе представен с рецитал и музикална част, които децата изпълниха невероятно, благодарение на тежката и продължителна работа вложена за подготвянето на представлението.

Специални гости на събитието бяха: кметът на община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, председателят на Общинския съвет – Мария Стойчева, началникът на РУО – Ловеч – Еленко Начев и зам.-кметът Тони Стоев.

Още в самото начало на концерта г-н Начев връчи плакет на директора на НУ „Хаджи Генчо“ – Ирена Филипова – по случай 110-та годишнина на училището. Той раздаде и няколко грамоти на изявените и отличили се  ученици през годината.

Кметът на община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева отправи приветствие към присъстващи, като се обърна към учителите и учениците с думите: „Скъпи учители, благодаря Ви, че всеки ден сте заедно с нашите деца и ги учите не само да бъдат смели мечтатели, но и как да постигнат мечтите си. Благодаря Ви, че ги дарявате с любов и топлина, че не жалите сили и енергия, за да бъде Вашето – нашето – училище наистина желана територия за децата. Скъпи ученици, обичайте Вашето училище и пазете дългогодишните му традиции. Уважавайте Вашите учители, защото от тях ще получите не само ценни знания, а ще се научите да споделяте традиционните български ценности като честност и трудолюбие.“

Г-жа Стойчева също поднесе своите поздрави както към учениците, така им към техните неуморни учители, с което бе сложен и край на концерта.