darenie2402141Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев е сред победителите в националния конкурс „Пожарникар на годината 2013“ в категория Б „Отличени за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението“ (представители на органите на държавната власт, местното самоуправление, юридически лица и граждани и членове на доброволни формирования). Заедно с него конкурса в тази категория печелят областният управител на Стара Загора Живка Аладжова, доброволното формирование „Общински доброволци – Средец“ и командирът на доброволното формирование в Свиленград Валери Чакъров.  Това съобщават от Община Ловеч.

     Отличието на Казанджиев се присъжда със заповед на директора на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов от 14 февруари т. г. Предложението е на председателя на експертната комисия в Ловеч за провеждане на конкурса „Пожарникар на годината“ Петър Петров, до когото пък е отправено предложение за това от началника на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен инспектор Валери Димитров.

     В предложението се посочва, че в лицето на кмета Казанджиев районната служба има отличен партньор в работата по осигуряване на пожарната безопасност в общината, превантивната дейност и повишаване на противопожарната култура на населението, и особено на подрастващите. С неговото съдействие всяка година се отпускат средства за обезпечаване на спортните прояви на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, като вече девет години община Ловеч е съорганизатор и домакин на традиционния есенен турнир на младежките противопожарни отряди за преходната купа „Юлиян Манзаров“, преминаващ под патронажа на Казанджиев. Изготвен и одобрен е проект за изграждане на спортна площадка с необходимите съоръжения за нуждите на младите огнеборци в Ловеч. С активното съдействие на кмета е изградено и регистрирано доброволно формирование за предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване последиците от тях. Доброволците са оборудвани с необходимите защитни облекла и лични предпазни средства и са преминали курс за първоначално обучение. На базата на добрите партньорски отношения между Ловеч и гр. Ерфурт, Германия, развити от кмета, районната служба е получила четири напълно оборудвани противопожарни автомобила, два автомобила за оказване на медицинска помощ, товарен бус, два високопроходими автомобила, пожарен автомобил с автомеханична стълба.

     Подобни партньорски отношения са изградени и с професионалната пожарна служба в гр. Базел и с градската управа и доброволната пожарна служба на гр. Райнах в Швейцария и в резултат Пожарната в Ловеч се сдоби с още един напълно оборудван за пожарогасене и спасителни дейности автомобил в отлично техническо състояние. Очаква се тази година от Швейцария да пристигне противопожарен автомобил и за доброволното формирование.

     Приносът на кмета на Ловеч за осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението е оценен по достойнство и от министъра на вътрешните работи през 2011 г., доказателство за което е връченото му „Почетно отличие“.

     Наградата на кмета Казанджиев от националния конкурс „Пожарникар на годината 2013“ ще бъде връчена утре в Централния военен клуб в столицата.

10 коментара

  1. А да сте чували, че кмета Казанджиев е извънземен? Внедрен от далечна галактика с мисията да съсипе Ловеч.

  2. Е с тая награда ни хвърли в оркестъра. Тамън си мислехме, че е с АБВ, той се оказа на ГЕРБ човек.

  3. Хора на пловдивските момчета и оркестър Чака рака обявиха Казанджиев за “Интелит” на годината! Пишете ги тия неща бе

  4. Очаква се Казанджиев да спечели конкурса за клоун, което най-много би му подхождало!

  5. Таз година “Пожарникар на годината”, догодина “Космонавт на годината”.

  6. Аааааа, ще ми оплювате Вие пожарникарате…Не ви е срам…. 🙂

  7. Задкулисието „Интелит 2“ промотира новия “маркуч’ на „пожарникаря на годината“. Ox, ox, огнеборецо мой, ти си Superboy, маркуча си към мен насочи, насочи, насочииииииииииии….ox, ox, ox, xa, xa, xa…

  8. Упсс, за малко да поставя на Първо място в класацията „Виц на деня” новината:

    „Ново признание за ловешкия кмет! Минчо Казанджиев с отличие от националния конкурс „Пожарникар на годината 2013“”

    но изневиделица озари светогледа ми мисълта на народния представител от ПП ”ГЕРБ” Николай Нанков „цъфнала” по повод Празник на сланината и греяната ракия в Априлци-2014:

    „И по-добре депутатите да сме в делника на хората, а не по стара българска традиция в празника ….”

    Николай, ти си НОМЕР ЕДНО! Не се е родил още човек на земята, който да надмине мъдростите, които ТИ споделяш с хората. Браво!

    1. само николай ли ? а корнелия по коктейлите не държи ли кмета пожарникар за шланга а после уж се възмущава от кирливите му ризи.? не разбра ли бе заверджиев кой е по-по-най мръсник

Comments are closed.